10 megapixeles fotók 1080p videók közben

Újabb, kifejezetten mobiltelefonokba szánt kamerával rukkolt elő az OmniVision, mely ezúttal nem hatalmas felbontásával, hanem különleges szolgáltatásaival igyekszik kitűnni a tömegből. A 10 megapixeles OV10810, 1/2,5 hüvelykes BSI kameramodul igazi érdekessége, hogy 1080p felbontású videók rögzítése közben 10 megapixeles fotók készítését is lehetővé teszi, vagyis egy-egy fontos pillanat jobb minőségű kiragadása is lehetséges, melyhez csupán a kijelzőt kell majd megérinteni. Az OmniVision hátsó-megvilágítású képérzékelőinek lényege, hogy a vezérlőelektronika a fényérzékeny felület hátoldalára került, mely révén a képalkotásban résztvevő aktív felület jelentősen megnőtt, mely különösen gyenge fényviszonyok esetén lehet igazán hasznos.

Azóta történt

  • OmniVision: 4K videók mobilokkal

    Másodpercenként akár 60 képkocka sebességgel is képes a Full-HD felbontásnál négyszer nagyobb képpontszámú videók rögzítésére az OmniVision új kamerája.

  • OV12830 – 24 teljes kép másodpercenként

    Az OmniVision legújabb 12,7 megapixeles képérzékelője másodpercenként akár huszonnégy teljes felbontású kép rögzítését is lehetővé teszi.

Hirdetés