120 Hz-es panelt demózott a OnePlus

240 Hz-es érintési frekvenciával, 1000 nites fénysűrűséggel és erre optimalizált appokkal érkezhet a OnePlus 8 család.

Maradt még a sokkamerás és hihetetlenül nagy felbontást kínáló okostelefonokban kiaknázható marketingpotenciál, idén azonban nagyobb hangsúlyt kaphatnak a mobilok megjelenítői. Érkeznek egyfelől a megfizethetőbb árú készülékek összehajtható panellel, másfelől pedig a legnépszerűbb telefonok 120 Hz-es vagy magasabb képfrissítésre válthatnak.

Pár évvel később: íme, a OnePlus 7 Pro
A csupa képernyő OnePlus 7 Pro, 90 Hz-es Fluid AMOLED panellel [+]

Szinte garantálható, hogy legalább egy OnePlus 8 modell így tesz, a gyártó ugyanis tegnap mutatta be a Samsunggal közösen fejlesztett OLED paneljét, amely 120 Hz-es képfrissítést kínál dedikált MEMC chippel, hogy a fogyasztás például 60 FPS-es videókat felskálázva ne ugorjon meg jelentősen. Az érintőpanel 240 Hz-es a lehető leggyorsabb bevitelért, ami játék közben jöhet igazán jól, a OnePlus pedig ígéri: számos alkalmazását optimalizálja Fluid AMOLED paneljére, amely támogatja a 10 bites és HDR tartalmakat, pontszerű felületen pedig az 1000 nites fénysűrűség is meglehet. Ez nemcsak napfény alatt, hanem mozizáskor is jól jön, a gyártói kalibráció úgyszintén.


Nem hivatalos renderkép (forrás: TechDroider) [+]

Bár a lap tetején közölt kép noccsmentes megjelenítőt sejtet, egyelőre csak a technológia és nem konkrétan valamelyik OnePlus készülék panelje mutatta meg magát a nagyérdeműnek, így képátlóról és felbontásról nem esett szó. Pletykaszinten ugyanakkor emlegetnek már egy 6,7"-es, 1440 x 3120 pixeles kijelzőt szimpla vagy dupla kameralukkal. Az előző generációk kiadása alapján mindenesetre még jó pár hetet kell várni, mire a OnePlus 8 és képernyő specifikációi hivatalossá válnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés