144 Hz-es e-sport kijelzővel futott be a Red Magic 5G

A legújabb Nubia gaming telefonról is lehullott a lepel, és legalább annyi meglepő részlete van, mint ahányat előre borítékoltak.

Igazi iparággá nőtte ki magát a mobilos játék, és hamar kinevelte erre szakosodott készülékeit, amiből a Nubia a Red Magic sorozattal is kivette a részét. Most pedig eljött az idő a szintemelésre minden szempontból: itt a Red Magic 5G, élén az új képfrissítési rekordernek számító, 144 Hz-es e-sport AMOLED kijelzővel Full HD+ felbontáson, 240 Hz érintési frekvenciával és DC-elsötétítéssel.


[+]

A panelt nem zavarja csepp vagy luk, a 12 megapixeles szelfikamerát sikerült ugyanis a vékony felső káván elhelyezni. A hosszanti oldalélre került két, kifejezetten játékra szakosodott érintőgomb, ezek 2 ms késleltetéssel és 300 Hz érzékelési frekvenciával dolgoznak. A Red Magic 5G Turba Fan 3.0 néven aktív folyadékhűtő rendszert kapott, a rendszerbe kapcsolódó ventilátor 30%-kal több levegőt mozgat meg, mint elődje, az újdonság pedig kétszer hatékonyabb hűtésben.


[+]

Az RGB megvilágítás és a meglehetősen merész hátlapi dizájn maradt, a kamerák viszont fejlődtek. A főegység 64 megapixeles Sony IMX686 szenzort vet be, amihez 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles bokeh egység társul.


[+]

A Snapdragon 865 mobilplatform hozza a kötelező csúcssebességet, amihez 8 GB LPDDR5 RAM és 128 GB-os UFS 3.0 tároló jár 3800 jüanért (165 ezer forint), avagy 12 GB RAM és 256 GB tárhely 4100 jüanért, ami meglehetősen szerény felár.


(forrás: GSM Arena)

A kapható lesz két „átlátszó” változat is, 12/256 GB-os változatban 4600 (200 ezer forint), 16/256 GB-os kiszerelésben pedig 5200 jüanért (226 ezer forint) – ehhez nem kaptunk képet a hivatalos sajtóanyagban. A Nubia márciustól forgalmazza az 5G-s csúcskészüléket Kínában, és áprilisra tervezi a nemzetközi elérhetőséget, ám ehhez árakat még nem tudni.


[+]

Néhány kötelező információ: adott az SA és NSA 5G szabványok támogatása, a 4500 mAh-s, 55 watton gyorstölthető telep, az USB-C port derékszögű kábelfejjel, hogy a vezeték ne zavarjon fekvő helyzetben játszva, illetve intenzív, 4D fantázianevű rezgőmotor, szintén a kikapcsolódáshoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés