15%-ot javított a Qualcomm a Snapdragon 730G grafikus képességein

Picit húztak a teljesítménycentrikus magok teljesítményén, a GPU-ba viszont értelmezhető mértékű pluszt pakoltak, a szettet pedig 732G-nek nevezték.

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 730G minimálisan módosított, magasabb órajelen dolgozó és nagyobb grafikus teljesítményre képes variánsát Snapdragon 732G néven. A teljesítménycentrikus halmaz két Kryo 470-es magja 2,3 GHz-et tud 2,2 helyett, a hat energiahatékony egység pedig maradt 1,8 GHz-es órajelen. A GPU szintén változatlannak tűnik, de a Qualcomm az Adreno 618 15%-os teljesítménynövekedését ígéri.

A gyártó értelemszerűen a szerényebb, de játékra már alkalmasnak szánt modellekhez ajánlja a 732G-t, amit elsőként a Poco X3 majdani felhasználói próbálhatnak ki először. A szett támogatja a Vulkan API 1.1-es verzióját, a HDR renderelést, kezel WiFi 6 modemet, a Bluetooth 5.1-es szabványú lehet aptX Adaptive és TrueWireless Stereo Plus mellett, illetve opció a Quick Charge 4+ szabványú gyorstöltés. A HDR10 és a 4K 30 fps szintén nem műlik majd a lapkakészleten.

Azóta történt

Hirdetés