1 milliárd androidos készülék 2014-ben

Hirdetés

Az elmúlt negyedévben az Apple egy mérföldkőhöz érkezett, hiszen eladták az egymilliárdodik iOS készüléküket (ami egyébként egy 64 GB-os szürke iPhone 6 Plus volt). Mindeközben androidos fronton sem állt meg az élet, sőt, az elmúlt évben egymilliárd zöld robotos rendszerrel szerelt eszközt szállítottak le. A Strategy Analytics felmérése szerint 2014-ben az összes leszállíttott okostelefon száma 1,3 milliárdra rúgott, így az Android 81 százalékos részesedést tudhatott magáénak ilyen téren.

Az okostelefon leszállítások száma egyébként 30 százalékkal nőtt a 2013-as esztendőhöz képest (1 milliárdról 1,3-re nőtt), ebből csak az Android fejlődése önmagában is jelentős (0,8-ről 1 milliárdra ugrott). Ugyan az iOS piaci szelete csökkent, a 193 millió eszköz így is jelentős fejlődés a tavalyelőtti 153 millióhoz képest. A harmadik helyet a Windows Phone kaparintotta meg, 3 százalékos jelenlétük 39 millió leszállított kütyüt jelent. Ugyan gyártók szerinti leosztást nem közölt a Strategy Analytics, ám az elmúlt időszak híreiből jól tudhatjuk, hogy a Samsung és az Apple fej-fej mellett halad az élen.

Sajnos a BlackBerry már nem fért fel a listára, csak az "egyéb" kategóriába sorolta őket a SA, ami egyébként 0,7 százalékra zsugorodott a 2013-ban mért 2 százalékhoz képest.

Azóta történt

Előzmények

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • Windows Phone 8.1 rendszerbemutató

    Lassan minden Windows Phone 8-as készülékre elérhető lesz a hangasszisztenst, értesítési sávot és egyéb újdonságokat tartalmazó frissítés.

Hirdetés