2010-re megduplázódik a szöveges üzenetek száma

A Gartner legfrissebb felmérése szerint 2010-re megduplázódhat a világszerte elküldött SMS üzenetek száma. Jelenleg évi 1,214 trillió üzenet helyett négy év múlva már 2,316 trillió SMS fog keresztülvándorolni a szolgáltatók hálózatán. Ez bevételi szinten is jelentős növekedést jelent, az idei 50 milliárd dolláros összeg 72 milliárd dollárra hízhat.


Az SMS továbbra is leveri az MMS-t

 

Az ugrásszerű változás okait a dinamikusan fejlődő ázsiai gazdaságok piacain kell keresni, 2010-re onnét került majd 1,8 trillió üzenet elküldésre, miközben az utóbbi öt évben az amerikai kontinensen volt tapasztalható a legnagyobb növekedés. Európa ebből a szempontból stagnál, hiszen az öreg kontinensen eddig is igen nagy népszerűségnek örvendett az SMS, itt csak 213 milliárd üzenet küldését prognosztizálják.
A multimédia üzenetek száma még durvább mértékben fog növekedni, de ezzel együtt a 2010-re jósolt 47,4 milliárd MMS csak töredéke a szöveges üzenetek számának. A Gartner szerint ennek oka az árazásban, illetve a kompatibilitási problémákban keresendő.

Előzmények

Hirdetés