Úgy tűnik, tényleg 2025-ig kell várni az új AirTag érkezésére

Amíg el nem fogy az első generációs készlet, az Apple nem fog frissített nyomkövetőt piacra dobni, állítja a Bloomberg is.

A Bloomberg információi szerint az Apple 2024-ben tervezte piacra dobni az AirTag kiegészítők második generációját, de úgy döntött a cég, egy évvel eltolja a premiert. Ennek a lap szerint több oka is van, egyrészt nincs az Apple-nek valós konkurenciája a Find My, magyarul Lokátor rendszerrel szemben, másrészt az első generációs AirTag biléták tökéletesen ellátnak minden olyan funkciót, amire a felhasználóknak igénye lehet. Persze vannak alternatívák, gondoljunk például a Tile-ra vagy a Samsung saját megoldására, de az Apple Lokátor puszta méretéből adódóan az egyértelmű választás lehet az iPhone-t használóknak.

Ennek ellenére az Apple hatalmas AirTag raktárkészleten ül, írja a hírlevél, a kaliforniai cég egyértelműen túlbecsülte az okosbiléta utáni érdeklődést és túl sokat gyártott a termékből. Hogy kicsit kontextusba kerüljenek a méretek: 2021-ben való piacra kerülése után két évvel 55 millió darabnál is többet adtak el az AirTagből. Mégis ez, a megmaradt raktárkészlet lehet a legnyomósabb indok amögött, hogy a friss modellek startját egy teljes évvel arrébb tolhatták.


Az első generációs AirTag és a háttérben egy iPhone 12 [+]

Megegyezik a Bloomberg és Ming-Chi Kuo álláspontja a tekintetben, hogy az AirTag második generációja külsőleg semmi, belsőleg egy U2-es ultra-szélessávú chip megjelenését tartogathatja. Ez az U2-es lapka van az iPhone 15-ben, Apple Watch Series 9-ben és Ultra 2-ben, segítségével nagyobb távolságban és nagyobb pontossággal képesek az eszközök kommunikálni, illetve takarékosabb is, mivel 17 nm helyett már 6 nm-es gyártástechnológiával készülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés