35 wattos dupla USB-C töltő jön az Apple-től

Egy terméktámogatási dokumentum és renderek is árulkodnak az új töltőről, amire két eszköz csatlakozhat egyszerre.

A 9to5Mac írta meg elsőként, hogy 35 wattos Dual USB-C töltőn dolgozik az Apple, mellyel két eszközt lehet egyszerre tölteni, vagy akár egy MacBook Airt is. A cég oldalán feltűnt egy terméktámogatási dokumentum, mely Dual USB-C Port 35W Power Adapter néven hivatkozik az új töltőre, de kép vagy illusztráció nem volt benne. A ChargerLAB viszont ismeretlen forrásból szerzett infókat az új töltőről, amik alapján készítettek pár renderképet.

Ezek alapján a két USB-C port egymás mellett lesz elhelyezve a töltő oldalán, nem pedig a dugvillával átellenes oldalon, ahogy az Apple eddigi töltőin volt. A kiszivárgott dokumentum igazolja, hogy a fali adapter támogatja majd az USB-PD-t, vagyis iPhone, iPad, Apple Watch vagy valamilyen kiegészítő szimultán gyorstöltésére is képes lesz, de ha kell, akkor a MacBook Air akkumulátorát is tudja táplálni (ráadásul gyorsabban, mint az Air mellé a dobozban járó hálózati adapter).

A kihajtható villa nem jönne az európai piacra.A kihajtható villa nem jönne az európai piacra.A kihajtható villa nem jönne az európai piacra.A kihajtható villa nem jönne az európai piacra. A kihajtható villa nem jönne az európai piacra. (forrás: ChargerLAB) [+]

Az nem ismert, hogy mikortól lehet majd megvenni az új töltőt. A 9to5Mac szerint vagy a nyári WWDC-n kerülhet be az Apple boltjaiba, vagy az őszi termékbemutató után. Azt gondolom írni sem kell, hogy nem lesz benne alaptartozékként az új iPhone-ok dobozában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés