36 milliárd letöltött alkalmazás - három hónap alatt

A Play Áruház és az App Store együttvéve az eddig eltelt három negyedévben végig 30 milliárd fölött volt, ám az androidos áruház erős dominanciája egyre feltűnőbb.

Az új mobilok iránti kereslet általánosan enyhe gyengébb, ám a felhasználók száma folyamatosan nő, és egyre többet használjuk az alkalmazásboltokat is: mutatja ki tisztán a legfrissebb statisztika. Korábban soha nem látott, 30 milliárd feletti volt az összes 2020-as negyedév, a Play Áruház pedig az eddigi legerősebb negyedévét ünnepelheti, 28,3 milliárd letöltött alkalmazással 2020 Q3-ban. Közel 3,5-szerese ez az Apple-féle App Store által generált 8,2 milliárdnak: ez volt a cupertinóiak leggyengébb negyedéve ilyen téren, eddig mindig 9 milliárdos számokat tudtak hozni, ám ez a 8,2 milliárd is több, mint 2020 előtt bármikor.

Az Appfigures statisztikái szerint a Play Áruházban még mindig a játékok (13,5%) a legnépszerűbbek, ám szorosan ott van mögötte az oktatási (9,1%) kategória, majd az üzleti (6,9%) és az eszközök (5,9%) csoportja. Emellett persze sokan töltenek le életstílus, zenei, könyves, fitnesz, utazási és pénzügyi szoftvereket is.

Előzmények

Hirdetés