Hagyományos strapamobilt mutatott be a CAT

A ma bemutatott, nyomógombos, GSM képes CAT B26 megszólalásig hasonlít a minimálisan okosított 4G-s B35-re, csak egyszerűbb.

A CAT B26 a megnevezés ellenére még véletlenül sem a hét évvel ezelőtti B25 folytatása, sokkal inkább a KaiOS-szel és 4G képességekkel felvértezett CAT B35 4G képességeket nélkülöző, egyszerűbb verziója. Küllemre azonban megszólalásig hasonlítanak, ami azt is jelenti, hogy a B26 is kibírja, ha 1,8 méterről dobáljuk a betonra, az IP68-as certifikáció szerint szilárd tárgy szerkezetbe jutása ellen tökéletesen védett, víz alatt pedig legalább harmincöt percig elvan maximum 1,2 méteres mélységben.


[+]

139 x 60 x 16 milliméteres (picit vaskosabb, mint a B35), 150 grammos készülékház megfelel a MIL-STD 810G követelményeinek: bírja az extrém hőkülönbségeket -25°C és 55°C közötti hősokkot akár 4 órán keresztül, ellenáll a rázkódásnak, rezgésnek és sós párának is. A kijelző továbbra is 2,4 hüvelykes, színes QVGA felbontású TFT, hátul pedig a szokásos képességű, 2 megapixeles, valószínűleg fix fókuszos kamera figyel.

Az operációs rendszert nem árulták el, valószínűleg teljesen zárt, amit egy Spreadtrum SC6531F működtet 8 MB operatív memória és microSD-vel bővíthető 8 GB belső tárhely mellett (max. 32 GB). GSM kapcsolat mindkét kártyán a 850/900/1800/1900 MHz-es sávon jöhet létre, a Bluetooth 2.1-es szabványú, van jack csatlakozó és microUSB port, elérhető az FM-rádió, a készüléket pedig egy 1500 mAh-s, cserélhető akkumulátor tartja életben (tippre az idők végezetéig).

A Bullit Group nem csak a statisztikákra hagyatkozva tart ki a hagyományos, nyomógombos, tényleg csak telefonálásra alkalmas készülékek gyártása mellett. Bár 2018-ban több mint 407 millió klasszikus kialakítású telefont szállítottak le világszerte, a várakozások szerint pedig ez a szám 2019-ben is hasonlóan alakul, a CAT elsősorban egy specifikus felhasználói rétegnek szeretne megfelelő eszközöket biztosítani. A CAT B26  októbertől 19 990 forintos javasolt bruttó végfelhasználói áron lesz elérhető.

Azóta történt

  • CAT B26 - mi nem világos?

    A kijelzőn kívül nyilvánvalóan a strapatelefon gyártóknak az a néhány nagyon alapszintű elvárás, amit a fő felhasználói bázisuk megfogalmaz egy ilyen jellegű készülékkel kapcsolatban.

Előzmények

  • uleFone Armor 3 - nehéztüzérség

    Kellemes meglepetés volt az uleFone mindenálló monstruma. Nem csak papíron és levélnehezéknek jó, hanem tényleg. Így van értelme a 10300 mAh-s akkunak is.

  • CAT B35 - nézőpont kérdése

    A CAT-nek majdnem összejött a B35-tel, amit úgy elvárnánk egy hagyományos kialakítású, nyomógombos strapatelefontól, ráadásul korrekt áron. Már csak egy patent kijelzőt és igazi kamerát szeretnénk.

  • CAT S61 - a szerszámosláda

    A strapatelefonok új királya nemcsak szívósabb a korábbiaknál: a hőkamera mellé lézeres távolságmérést és levegőmonitorozást is bevet, brutális áron.

Hirdetés