5G-s táblagéppel erősít a Realme keleten

Indiában mutatták be a Realme Pad X 5G tabletet, mellé okos billentyűzet és érintőceruza is érkezik a gyártó kínálatába.

Májusban Kínában volt a Realmenek egy bemutatója, ahol a Realme Pad és a Realme Pad Mini után egy újabb táblagépet prezentáltak, Pad X név alatt. Akkor itt írtunk róla egy rövid bemutatót, az új készülékben pedig csupán annyi hardveres változás van, hogy támogatja az 5G-s hálózatokat. Egyébiránt megegyezik a Snapdragon 695-ös rendszerchip, a 10,95 hüvelykes kijelző, a dizájn és a méret, valamint a 8340 milliamperórás akkumulátor is, amihez 33 wattos töltő jár és támogatja a vezetékes energia leadást.

Hirdetés

Fekete és kék színben indul az értékesítés, a versenycsíkos zöld változat úgy tűnik, hogy kínai exkluzív marad.Fekete és kék színben indul az értékesítés, a versenycsíkos zöld változat úgy tűnik, hogy kínai exkluzív marad. Fekete és kék színben indul az értékesítés, a versenycsíkos zöld változat úgy tűnik, hogy kínai exkluzív marad. (forrás: GSMArena / Realme India) [+]

Szoftveres oldalon viszont vannak új dolgok az 5G-s Pad X-ben. Ilyen például az, hogy a Realme GT Master Edition, a GT Neo 2, a GT Neo 3 és a GT 2 Pro okostelefonokkal vezeték nélküli kapcsolatot tud létesíteni a táblagép, a telefon kijelzőjének tartalmát képes megjeleníteni és másolni-beilleszteni eszközök között. A cég azt ígéri, a támogatott telefonok listája bővülni fog, hamarosan több telefon is vezérelhető lesz a tabletről. A Realme UI 3.0 for Pad néven futó operációs rendszer ezen felül tudja, hogy a 8 megapixeles, 105 fokos látószöggel bíró előlapi kamera mindig középpontban és fókuszban tartsa a beszélőt videóhívások közben, és nagyjából ki is fújt az egyedi újdonságok listája.

Billentyűzetes tok is érkezett az új táblagép-változathoz.
Billentyűzetes tok is érkezett az új táblagép-változathoz. (forrás: GSMArena) [+]

A táblagép mellé azonban megvásárolható lesz a Realme Pencil és a Realme Smart Keyboard is Indiában. Utóbbi 1,3 milliméteres billentyűúttal és beépített 280 milliamperórás akkumulátorral rendelkezik, állítólag 112 órán keresztül lehet rajta gépelni egy töltéssel. A billentyűzet maga műanyag és dedikált csatlakozó híján Bluetooth-kapcsolatra van szüksége a táblagéppel. A ceruza polikarbonát, 16,5 gramm és 4096 nyomáspont érzékelésére képes, a dőlésszöget 60 fokig érzékeli, az érintési mintavételezése pedig 240 Hz. Beépített akkumulátorával 10,6 órányi folyamatos használatot biztosít, a töltést a Pad X-en található mágneses töltő biztosítja. Egy perc a töltőn 25 percnyi jegyzetelésre elég a Realme szerint. Az előre telepített alkalmazásokon kívül a Google Keep jegyzettömb is támogatja a ceruzát.

A ceruza mágnesesen tapad a tabletre és úgy tölthető.
A ceruza mágnesesen tapad a tabletre és úgy tölthető. (forrás: GSMArena) [+]

Mind az új tablet és kiegészítői egyelőre csak Indiában kerülnek forgalomba, a nemzetközi értékesítésről nincs hír. A billentyűzetért 24 ezer forintnyi, a ceruzáért 27 ezer forintnyi rúpiát kér el a cég, míg a táblagép a RAM és tárhely függvényében változik. A 4/64 GB-os alapmodell 130 ezer forintnyi, míg a 6/128 GB-os nagyobb változat 140 ezer forintnyi összegért vásárolható meg Indiában.

Azóta történt

Előzmények

  • Realme Pad – vissza az iskolapadba

    Gyönyörű fémház és a jó hangszórók randija méltatlan hardverrel és ökoszisztémával

  • Bemutatkozott a Realme Pad X

    Snapdragon 695-tel és 8340 milliamperórás akkumulátorral jön a Realme harmadik táblája.

  • Megjelent a Realme Pad Mini

    A gyártó csak úgy ontja magából az új eszközöket, ma megjelent a 8,7 hüvelykes táblagépük. Igaz, egyelőre csak a Fülöp-szigeteken.

Hirdetés