5-6 millió eladott hajlítható mobilt remél a Samsung jövőre

Nyögvenyelős, visszahívós kezdet után gyors fellendülést vár a cég, a gyártási kapacitást a jelenlegi többszörösére emelnék 2020-ban.

Év elején, a Royole FlexPai-t követően, Huawei és a Samsung is, egymást túllicitálni próbálva mutatta be a maga hajlítható mobilját. A piaci start egyik modellnél sem volt zökkenőmentes, a Samsung pedig különösen nagy erőt fektet abba, hogy megmutassa a felhasználóknak: hajlítgatni azért óvatosan kell még a méregdrága újdonságot. Ennek megfelelően egyébként nem is pörgött fel még igazán a gyártás, eddig összesen 500 000 darab Galaxy Fold kelt el, a Samsung Display azonban állítólag megtalálta az utat a komolyabb tömeggyártásra: a fent linkelt dél-koreai forrás szerint jövőre 5-6 millió efféle mobilt szeretnének értékesíteni, és természetesen piacok szempontjából is bővítenének, így talán Magyarországra is eljuthatna a hivatalos forgalmazás.

Piaci elemzők szerint a Samsung fogja a legtöbb ilyen mobilt eladni, a DSCC 4-5 milliót tippel, az IHS kicsit pesszimistábban 3 millió darab környékére saccol, de ne feledjük: korábban 10 milliós nagyságrendű volt a gyártó terve, tehát ez az 5-6 millió is már egy csökkentett tétel. Egyébként a méregdrága Galaxy Fold mellé egy valamelyest elérhetőbb, ám még mindig több százezer forintos alternatíva is bejöhet, és a kétféle modellből lehetnek meg ezek a számok.


[+]

Mindenesetre valószínűleg nem csak a gyártási kapacitás, hanem a vásárlói érdeklődés is gátat tud szabni az eladásoknak: ennyire sok pénzt tényleg már csak egy nagyon szűk réteg ad telefonért, nem is biztos, hogy ez a hajtogatható design lesz minden vásárló szerint jövőbe mutató, ráadásul a piaci premier körüli botrányok miatt is sokan kivárhatnak a vásárlással.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés