7000 mAh-s akksival támad a Gionee M2017

A TENAA által most jegyzett készülék talán nem kifejezetten szép, de brutális méretű akkumulátorrt kapott, ami számszakilag 7000 mAh-t jelent. Ennek megfelelőek a méretei is, egészen pontosan 10,65 milliméter vastag és 230 gramm. Legtöbb paraméterében, a kissé eltúlzott méret pedig több szempontból is indokolt, egyébként a felső kategóriába is beférne, ez kizárólag csak a chipseten múlik, ami egy erős, középkategóriás megoldás.

Az 5,7 hüvelykes phablet QHD AMOLED kijelzőt kapott, 6 GB rendszermemóriát és 128 GB, nem bővíthető belső tárhelyet. Ezt kiegészítve a 7000 mAh-s akkumulátorral egészen különlegesnek tűnik a készülék, mindehhez viszont a MediaTek Helio P10-es lapkáját mellékelték. Nem mintha különösebben kevesellnénk, de kissé szokatlan párosítás a többi komponenssel. Főleg annak fényében érzünk némi zavart, hogy az AnTuTu például egy Snapdragon 653-at látott a közponit vezérlőegység helyén.

A kamerát elvileg nem erőltették túl, látszólag viszont a hátlapra kettős rendszer került, noha a kínai Hírközlési Hatóság erről nem sokat jegyzett le. Az AnTuTu 12/13 megapixelt mutat, tehát vagy bizonytalan, vagy két modulról van szó, bár szokatlan lenne a majdnem megegyezően magas felbontású segédszenzor. A TENAA meg eleve csak 13 megapixelről tud. Legalább a 8 megapixeles előlapi kamerában minden eddigi forrás egyetért. Azt eddig is tudtuk, hogy a kedvelt kínai bérgyártó is rá van állva a kettős kamerarendszerekre, csak az eddig nem így nézett ki. Mindenesetre az M2017 érdekes készüléknek tűnik, a certifikációs eljárás teljesítése alapján hamarosan a bejelentésre is számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés