75 millió készüléket szállított le tavaly a Huawei

A Huawei komolyan gondolta, amikor a tavalyi év elején a mobilpiac meghódításáról beszélt, és nem egy remek termékük jutott el hozzánk a 2014-ben, legyen szó az Ascend Mate7-ről, az Ascend G620s-ről, vagy az önálló márka keretében piacra dobott Honor 6-ról, az Ascend Y550 pedig elvitte a 4G adatsebességet a belépőszint tetejére.

Huawei Ascend Mate 7 oldalról
Fém ház, vékony oldalkeretek, remek UI, az Ascend Mate7 a Huawei eddigi legjobb phabletje

A Huaweinek komoly elvárásai voltak az értékesítési csapattól, 80 millió eladott készüléket kilátásba helyezve, a piac dobogós helyét megszerezve és megtartva, ebből pedig 75 millió okoseszköz leszállítása teljesült, derül ki a Reuters jelentéséből, amely egy belső dokumentumon alapszik. Mindez 40 százalékos növekedést jelent a 2013-as szállításokhoz képest, a bevételek pedig tízmilliárd dollár fölé ugrottak, 11,8-ra egészen pontosan. A Huawei azonban nem ülhet a babérjain, a Lenovo a Motorola felvásárlásával és európai nyitással erősített, a Xiaomi szédületes lendülete pedig továbbra is kitart. Éppen ezért a Huawei olyan emlékezetes eszközökkel készül felhívni a mobilvilág figyelmét, mint az almárka keretében bemutatott kétkamerás Honor 6 Plus.

Előzmények

  • Huawei Ascend G620s - a jövő a menő

    Újabb középkategóriás telefon került piacra, ám a kínai gyártó nem csak a Snapdragon 410 és a HD kijelző miatt dicsérhető, hanem az árazás miatt is.

  • Huawei Ascend G7 - ár-rés a pajzson

    A kínai gyártó egy olyan középkategóriás készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni. Prémium minőség, remek szoftver, szuper akkumulátor, de mindezért túl sokat kérnek.

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

  • Huawei Ascend Mate7 - figyeljék a kezemet

    A kínai gyártó nem aprózta el az újdonságok bejelentését, a harmadik generációs Mate gyönyörű formatervet, kiváló hardvert és ujjlenyomat-olvasót kapott.

Hirdetés