7 százalékon áll a Windows 10

A Microsoft egységesítette a legújabb, Windows 10 operációs rendszerét, és immár minden platformon így nevezik a szoftvert, nincs különbség telefon, táblagép, vagy éppen számítógép variáns között. Természetesen felületi és funkcióbeli differenciák adódnak, de látszik a redmondi cég ökoszisztémájának jövöje. Az AdDuplex felmérései alapján a kompatibilis mobilok már 7 százalékán a legújabb rendszer teljesít szolgálatot, ami 1,3 százalékos előrelépés az előző hónapban mért 5,7 százalékhoz képest.


[+]

Hozzá kell azonban tenni, hogy mivel még a Windows 10 hivatalosan nem került kiadásra, ezek a számok csak a Windows Insiders program keretén belül lévő készülékeket érinti. A legnagyobb részesedést a Windows 8.1 tudhatja magáénak 79 százalékkal, a Windows 8.0 illetve a 7.x pedig 9,1 illetve 5 százalékon áll. Az AdDuplex a legkedveltebb, Amerikában használt telefonokat is sorrendbe állította, mely szerint a Lumia 635 tanyázik az élen, ezt követi a Lumia 640 és a Lumia 521.


[+]

Az elemzőcég most először Törökországra is kivetette hálóját, ott a Lumia 520 vezeti a listát, amit érdekes módon a Lumia 1320 követ, de jó helyen áll a Lumia 820 is.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés