8 hüvelykes tablettel bővíti portfólióját a Nokia

Érkezik a T10, három évnyi frissítéssel, Unisoc lapkával és opcionális LTE-vel.

Talán meglepő, de androidos táblagép vonalon az elmúlt időszakban a Nokia kínálta ár-érték arányban az egyik legjobb eszközt alapvető feladatokra a T20 személyében. A 10,4 hüvelykes képátló azonban sokaknak nagy, az ő igényeiket a HMD Global a 8 hüvelykes képátlóval szerelt T10-zel elégítené ki. A műanyag unibody készülékház - nagyon hasonló az Amazon Fire táblagépeinek borításához - állítólag jól bírja a karcokat, az ígért két főverzió-frissítés és három évnyi biztonsági frissítés pedig a szoftveres oldalról teszi időtállóvá az egyébként Android 12-vel érkező táblagépet.

A T10 lényegében egy T20 mini.A T10 lényegében egy T20 mini. A T10 lényegében egy T20 mini. (forrás: Nokia) [+]

Hirdetés

A T10-et a Unisoc T606 hajtja, a nyolcmagos CPU két Cortex-A75 és hat Cortex-A55 maggal dolgozik, előbbiek felelnek az erőigényesebb feladatokért. Az operatív memória választható opciói kifújnak 3 és 4 GB-ban, tárhelyből pedig 32 vagy 64 GB választható. A tárhely bővíthető microSD kártyával 512 GB-ig, melyet hibrid SIM-tálcára lehet betenni, a táblagép ugyanis képes LTE hálózatokon is dolgozni. De van csak Wi-Fi (kétsávos, 802.11 a/b/g/n/ac) modell is. Magyarországra a cég augusztus végén az óceánkék színű 3/32 GB-os T10-et fogja bevezetni első körben. Az alapmodell ajánlott fogyasztói ára 159 euró, ez 65 ezer forintnak felel meg éppen, de a forint árfolyamának ingadozásának nyomán a hivatalos magyar árakat augusztusig nem tervezi közölni a cég.

Nokia OZO sztereó hangszórók, USB-C és 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozó is elfért a házban.Nokia OZO sztereó hangszórók, USB-C és 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozó is elfért a házban. Nokia OZO sztereó hangszórók, USB-C és 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozó is elfért a házban. (forrás: Nokia) [+]

Visszatérve a hardverre: a 8 hüvelyk átlójú kijelző 1280 x 800 pixeles felbontással dolgozik, a legmagasabb fényerő 450 nit. Az akkumulátor 5250 milliamperórás, ezt 10 wattal (5V / 2A) lehet tölteni az USB-C csatlakozón keresztül. Szerencsére a 3,5 milliméteres audio csatlakozó és FM rádió is elfért még a táblagépben, de Bluetooth 5.0-n keresztül is kivihető hang. Csatlakoztatott fülhallgató nélkül a T10-es sztereóban szórja a hangot, a médiafogyasztáshoz pedig adott a HD streameket lehetővé tevő tanúsítvány. A hátlapon egy 8 megapixeles kamera dolgozik autofókusszal és LED villanóval kiegészítve, az előlapra pedig egy 2 megapixeles kamera került, mellyel 2D-s arcfelismerés is beállítható. Navigálni GPS, GLONASS és Galileo rendszereken tud a T10.

2D-s arcfelismeréssel zárolható a tablet.2D-s arcfelismeréssel zárolható a tablet. 2D-s arcfelismeréssel zárolható a tablet. (forrás: Nokia) [+]

Szoftveres oldalon adott a Google Kids és a Google Entertainment Space, vagyis könnyedén el lehet különíteni például családi használat során a gyerek meséit és játékait a többi táblagépen tárolt dologtól. A Nokia saját márkás kiegészítőket is tervezett és gyárt a táblagép mellé, a cég ajánlja a sötétkék és ciánkék színben elérhető Flip Tokot, mellyel minden oldalról védhető a táblagép.

Azóta történt

  • A retró vonaton nincsen fék!

    Három új nyomógombos készüléket dob piacra a Nokia, a 8210 4G-t, a 2660 Flipet és az 5710 XpressAudiót beépített vezeték nélküli fülhallgatóval.

  • Nokia T10 - kifakult a mosásban

    Komplett szolgáltatáscsomag, elfogadható hardver, jó szoftver, kompakt méret. Egy dolog hiányzik nagyon a Nokia legkisebb táblagépéből, egy jó kijelző.

  • Gyerekváltozat a Nokia T10-es tabletből

    Ütésálló színes tok, változatlan hardver és gyerekek általi használatra szánt extra appok.

Előzmények

Hirdetés