8K 30 fps képes kamerával készül a Xiaomi

A legújabb MIUI ismét olyasmiről árulkodik, ami új készüléket feltételez.

Az XDA rendszeresen talál érdekességeket az egyes rendszerverziókban, most ismét a MIUI-ban akadtak nyomokra. A most bemutatásra került Mi 9 Pro vezetékmentes töltésmegosztását szintén a MIUI 11 fejlesztés alatt álló verziójából sikerült kihalászni és tényleg. Az új kódsor pedig így néz ki: <string name="pref_video_quality_entry_8kuhd">UHD 8K, 30fps</string> <strin name="video_ultra_clear_tip_8k">8K UHD</string>, ami így elég egyértelmű.

Az Exynos 9825 elvileg képes ekkora felbontásra 30 fps mellett.
Az Exynos 9825 elvileg képes ekkora felbontásra 30 fps mellett.

A 108 megapixeles Samsung szenzorral szerelt Mi Mix Alpha is csak 6K 30 fps maximum felbontást tud felmutatni, az egyetlen lapkakészlet pedig, ami technikailag támogatja a 8K 30 fps felbontást az az Exynos 9820 és 9825, úgyhogy valószínűleg egy következő generációs Qualcomm szett lesz a rendszer alatt.

A feltételezést alátámasztja az a tény is, hogy a Qualcomm Snapdragon 855 Spectra 380-as képalkotó processzora technikai specifikáció szerint maximum 4K 60 fps-re hitelesített, noha a 8K 15 fps-t még ki lehet préselni belőle. A ZTE-nek például úgy, ahogy, de sikerült a Nubia Red Magic 3-mal, az Asus ZenFone 6 és a RoG Phone II pedig egy XDA tag által fejlesztett alkalmazással képes 8K-ban rögzíteni 24 fps-sel, de az eredmény minősége azért véleményes. Az új modell és az új lapkakészlet sem megerősített, az XDA viszont ritkán téved ilyen kérdésekben.

Azóta történt

Hirdetés