A betonra fókuszáltak a Gorilla Glass Victus 2 esetében

A szőnyeg és a parketta még hagyján, a komoly károkat jellemzően a beton és az aszfalt okozza. Ezen próbál javítani a Gorilla Glass Victus új generációja.

A Corning bemutatta a Gorilla Glass Victus üvegek második generációját, ami elvileg már a betonra és aszfaltra való esésnek is ellenáll. A problémát nem csak a különböző szemcseméretű anyagok okozzák, de a készülékek mérete is, amelyek 10%-kal nagyobbak és 15%-kal nehezebbek, mint a négy évvel ezelőtti átlag, a nagyobb képátló és tömeg pedig nagyobb terhelést jelent egy esetleges esés során.

A Corning laboratóriumi körülmények között 80-as szemcseméretű csiszolópapírt használt a beton imitálására, az aszfalt szerepében pedig 180-as smirgli szerepelt. A tesztek alapján a Gorilla Glass Victus 2 egy méteres (nagyjából csípőmagasság) esést bír ki, ha betonra érkezik és ennek dupláját (2 méter), ha aszfaltra. Az egyenetlen felületek azért trükkösek, mert egy jobban kiemelkedő szemcse az ütközés teljes erejét egyetlen pontba koncentrálja, ami garantáltan katasztrófához vezet. A Gorilla Glass Victus 2 ezt a problémát fogja orvosolni. Elvileg.

A karcállóság szintén prioritás a kijelzőt és a hátlapot védő felületek esetében, de úgy tűnik, a fizika törvényeivel egyelőre nem boldogul a technológia. Amíg zafír üvegnél puhább anyagokat használnak vagy elő nem állítanak egy 8-9-es keménységű matériát, addig Mohs 6-7-es szinten elkerülhetetlenek a karcok, de a legtöbb fémötvözet, amivel egy telefon a hétköznapok során találkozhat, már jó ideje nem tesz kárt a kijelzőkben. A tesztek alapán a Corning anyaga négyszer jobban ellenáll a karcoknak, mint a konkurencia megoldásai, ezt a szintet sikerült megőrizni a Victus 2 esetében is, miközben jelentősen növelték a törésállóságot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés