Tarolt a legdrágább iPhone a DxOMarknál

A P60 Prót azonban sem a szankciók, sem a Pro Max nem tudta trónfosztani.

Kipróbálta a DxOMark az iPhone 15 Pro Max kamerarendszerét, amely több érdekes újítást is hozott, ám előtt nézzük a paramétereket:

  • főkamera: 48 megapixel, 24 mm, f/1,78, dual-pixel AF, szenzormozgásos optikai képstabilizálás, 2x-es szenzorzoom
  • ultraszéles: 12 megapixel, 13 mm, f/2,2, dual-pixel AF, szupermakrók
  • teleobjektív: 12 megapixel, 120 mm, f/2,8 3D szenzormozgatásos optikai képstabilizálás, autófókusz
  • előlap: 12 megapixel, 23 mm, f/1,9, dual-pixel autofókusz, TrueDepth rendszer

A két Pro főkamerája immár 24 megapixelen rögzít, és a 24 mm-es fókusztávolság mellett alapvető lehet a 28 és 35 mm-re való vágás, aki a szűkebb látószöget preferálná. A Pro Max pedig immár 5x-ös optikai nagyításra képes, tetraprizmás teleobjektívet kínál, amely éppúgy letudja a 4K 60 fps felvételt HDR, ProRes és Log opciókkal, mint a többi. A DxOMark vizsgálatában a csúcskészülék fotóban és videóban tarolt, remek HDR képességeket kamatoztatva, és videóban következetesen megmaradt az Apple előnye. Remek portrék készülnek pontos bőrtónusokkal és utólag állítható, hatékony háttérelmosással.


(forrás: DxOMark) [+]

Minden fotó késedelem nélkül készül és valóban előrelépett az iPhone zoomban, viszont az 1x-es és 5x-ös optikák közötti átmenet már nem olyan acélos, nagyon kevés fény mellett pedig tovább tart a rögzítés. A Pro Max 154 pontot ért el a DxOMark rangsorában, épp lemaradva az aranyéremről (Huawei P60 Pro, 156 pont), de megelőzve az Oppo Find X6 Prót (153 pont), a Honor Magic5 Prót (152 pont) és az Oppo Find X6-ot (150 pont). Mindenki más 150 pontnál kevesebbel kell beérje. Természetesen mi is készülünk fotós-videós fókuszú iPhone 15 Pro Max tesztünkkel, ám a részletes vizsgálathoz kérnénk még pár nap türelmet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés