A februárt sem várja meg a Samsung

Úgy tűnik, a Samsung a Galaxy S24-es szériát már január 18-án bemutatja.

Még közelebb hozhatja a Samsung az év elejéhez klasszikus csúcskategóriás okostelefonjainak bemutatóját. Az elmúlt pár évben a Galaxy Unpacked események időpontjai kissé kaotikusak voltak, eleinte az MWC előtti napok egyikére időzítették a dél-koreaiak, majd miután saját eseményeket kezdtek rendezni, leginkább márciust választották, de tavaly februárban volt a premier (S23), két évvel korábban pedig januárra esett (S21). A megbízhatónak számító Ice Universe állítja, idén január 18 környékét választotta a Samsung. Ez a CES utáni hét, a Galaxy S24-es telefonok mellett pedig pletykálják, hogy a Galaxy Ring (vagy Curio) okosgyűrű és valamiféle kiterjesztett valósággal kapcsolatos termék is debütál majd.

Egymás mellett a Galaxy S24-es széria állítólagos tagjai
Egymás mellett a Galaxy S24-es széria tagjai [+]

Más források állítják, a Samsung idén október közepén elkezdi legyártani az S24-es telefonok alkatrészeit, ami közel egy hónappal korábbi időszak, mint tavaly, ez is megerősíti a januári startot. A januári bemutató mögött állhat az is, hogy az új Galaxy Z-széria bár jól teljesített, kicsit alulmaradt a Samsung 12-13 millió darabos elvárásaihoz képest, s végül közel egymillióval kevesebb eszközt gyártanak le. Ezzel szemben az Apple iPhone 15-ös szériája meglepően nagy érdeklődést kapott, Kínában 253%-al nőtt az érdeklődés az előző évhez képest, a Pro modellek annak ellenére is csak hosszú szállítási idővel érhetők el, hogy az első modellek alapján az új A17 Pro SoC hajlamos túlmelegedni, a titán ház pedig kevésbé strapabíró, mint elődje. Erre lehet a Samsung válasza az S24-es Galaxy telefonok korábbi bemutatója.

Külsőleg nem sok eltérést jósolnak a képen látható Galaxy S23-hoz képest
Külsőleg nem sok eltérést jósolnak a képen látható Galaxy S23-hoz képest [+]

Pletykák alapján a Galaxy S24-ben marad a 25 és 45 wattos töltés, és a telefonokba Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy vagy Exynos 2400-as lapka kerülhet. Vannak arról szóló hírek is, hogy az Ultra modellből kikerül a 10x nagyítást kínáló dedikált teleobjektív, s helyette 200 megapixeles szenzorzoommal oldja majd meg a Samsung a nagyítást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés