A Foxconn is beszállt a Qualcomm elleni keresetbe

Több tajvani gyártó, mint a Compal, Pegatron és a Wistron pertársaságot alapított és keresetet nyújtott be a San Diego-i Qualcomm ellen a kerületi szövetségi bíróságon túlzott mértékű szabadalmi díjak kiszabása és a trösztellenes törvény megsértése miatt. Ehhez csatlakozott most a Foxconn is, az eljárás anyagi vonzatait pedig az Apple fedezi.


[+]

Mind a négy cég érintett az Apple iPad és iPhone sorozatának gyártásában, így a kereset válasz lehet a Qualcomm kifogására, miszerint az Apple hat darab szabadalom után nem hajlandó fizetni. A Qualcomm a az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában és a Szövetségi Bíróságon is jelen van az üggyel, valamint az illetékes Körzeti Bíróságra is panaszt nyújtott be. A kérdéses szabadalmak az üzemidő-optimalizálást és adatkommunikációt érintik, a keresetben az érintett technológiák alkalmazásának meghatározott idejű betiltása is szerepel. Az eljárás augusztusban kezdődik.


[+]

Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezérigazgatója bízik benne, hogy az eset megoldásra kerül a bíróság bevonása nélkül peren kívüli megegyezéssel, mivel egy elhúzódó jogi procedúra egyik félnek sem lenne kedvező. Ezen felül a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission) is perbe fogta a Qualcommot versenyellenes gyakorlat vádjával. Az FTC állítása szerint a Qualcomm a lapkaellátás megvonásával fenyegetett, hogy egyenlőtlen és ésszerűtlen licenszfeltételeket kényszerítsen ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés