A G50 lehet a legolcsóbb 5G-s Nokia

A Motorola is ugyanígy hívja a saját modelljét, de ez persze csak véletlen egybeesés lehet. Újabb adag Snapdragon 480 chip érkezhet a HMD-hez.

Olcsó, 5G-s és G50-nek hívják: eddig ez még lehetne a Motorola nemrég bemutatott középkategóriás mobilja, de valójában most egy Nokia modellről beszélünk, amit a WinFuture információi alapján ismerhetünk meg bejelentése előtt. A szokásos Nokia-formaterv lesz rá jellemző, kerek hátlapi kameraszigettel és középen elhelyezett márkajelzéssel, elöl apró noccsos kijelzővel, oldalsó ujjlenyomat-olvasóval, kijelzője 6,38 hüvelykes képátló mellett 720p-s marad és LCD technológiát kap, a hagyományos 60 Hz-nél nagyobb képfrissítésről pedig nem esik szó.

[+]

A HMD várhatóan a Qualcomm Snapdragon 480 rendszerchipjét fogja használni, akárcsak a Nokia X10X20 és XR20 típusokban, ám ezeknél a modelleknél vélhetően olcsóbb lesz a termék, 230 eurós előzetes ára körülbelül 80 ezer forintos szintet jelent. Egyszerű kamerarendszert kap, 48 megapixeles főkamerával, mellett pedig talán makró és mélységszenzorokkal, de ez utóbbiakról egyelőre még nincs hír, a G20-ból kiindulva talán egy ultraszéles látó beleférhet a keretbe.

Az előrendelők állítólag Nokia TWS-t is kapnak majd mellé ajándékba
Az előrendelők állítólag Nokia TWS-t is kapnak majd mellé ajándékba [+]

Az akkumulátor 4850 mAh kapacitással várható, ez a 8 nanométeres gyártástechnológiájú chipnek és az alacsony felbontású kijelzőnek köszönhetően komoly üzemidőket hozhat, tölteni viszont állítólag csak 10 W teljesítménnyel lehet majd. Egyelőre nem tudni, mikor leplezik le hivatalosan a mobilt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés