A GFXBench árulkodott a Meizu K52-ről

A GFXBench már sokszor buktatott le készüléket a hivatalos megjelenés előtt. A történet most sincs másképpen, az egyelőre csak K52 kódnéven emlegetett Meizu telefonról jelentek meg információk az adatbázisban. Az újdonságról már röppentek fel korábban pletykák, ugyanis a kínai gyártó egy 160 dolláros, azaz nettó áron számolva 40 ezer forintos masinával készül, bár nem biztos, hogy ez a K52 lesz, hiszen egyáltalán nem egy alsó kategóriás mobilról beszélünk.

A hivatalos oldal szerint a készülék lelkét egy MediaTek MT6752 chipset képezi, az 1,7 GHz-re skálázott processzor nyolc maggal rendelkezik. Ez az SoC ugyan nem olyan erős, mint az MX4 MT6595-je, ám valószínűleg még így is bőségesen elegendő erőforrást biztosít majd a 4,6 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású kijelző számára. A belső memória mérete 16 GB, a RAM-é pedig 2 GB, a grafikus gyorsításért a Mali-T760 felel majd.

Rendhagyó módon egyébként eredményeket is láthatunk, a Manhattan és a T-Rex teszteknek vetették alá a K52-t. A pontszámok körülbelül az Oppo U3 szintjét érik el, viszont az MX4 közelébe sem érnek. Ettől még persze ha tényleg olyan olcsó lesz a kütyü, mint ahogy fentebb írtuk, akkor a piac egyik legjobb ajánlatává lépne elő telefonjával a Meizu.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Tényleg ütős lett a Meizu MX4 Pro

    Megérkezett a Meizu abszolút csúcsmodellje, amely a korábban már kiszivárgott specifikációkkal a legnagyobbal ellen kíván harcba szállni.

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

  • Meizu MX2 - Android másképpen

    Bár a Meizu újdonságán teljes értékű Android fut, a gyártó ezt igen mélyen elrejtette a saját fejlesztésű Flyme OS alá. Android, ahogy még soha nem láttuk.

Hirdetés