A Gionee tudja még fokozni az „egyedi” névválasztás művészetét

A szűkszavúan árulkodó sajtómeghívóval beharangozott készülékről várható volt, hogy egyre több részlet fog kiszivárogni a 22-i bemutatóig, máris itt az első adag információmorzsa: a Gionee legújabb, bemutatásra váró készülékének neve Gionee S6s, ami félreérthetetlenül, egyúttal már oda-vissza utal a Samsung tavalyi csúcskészülékére és az iPhone aktuális, de továbbfejlesztett ajánlatára.

Bár a névválasztással ellentétben a kínai gyártó nem a felső szegmensbe szánja az eszközt. Feltételezhető, hogy hardveresen és árkategóriában a Xiaomi Redmi 3 felé fog tendálni. A fémházas, ujjlenyomat-olvasóval is felvértezett holmi fénypontja (szó szerint és átvitt értelemben is) az előlapi vaku lesz, amihez gazdag szelficentrikus szoftveres repertoárra számíthatunk.


[+]

Egyéb források már jó ideje tudni vélik a várható specifikációt is, ami egy korrekt, középkategóriás készüléket vázol, MediaTek MT6753-as alapokon, 3 GB rendszermemóriával támogatva. Az 5,5 hüvelykes, Full HD IPS LCD kijelzővel szerelt phablet ezen paramétereit azért kezeljük fenntartásokkal, az egyik forrás például nem említi az előlapi vakut, ami viszont a hivatalos sajtómeghívóban nemhogy hangsúlyos, de kizárólagos szerepet kap, míg máshol ez a feature is tényként szerepel. Mindenesetre a tavalyi Gionee S6-tal való hasonlóság igen valószínűnek tűnik, a végső bizonyosságra azért augusztus 22-ig mindenképpen várnunk kell.

Előzmények

Hirdetés