A Google ezentúl nem ad hozzáférést a Facebooknak a kapcsolatainkról

A Google és a Facebook közötti eddig sem túl rózsás kapcsolat tovább romlott azáltal, hogy a keresőóriás úgy döntött, változtat felhasználói feltételein, kizárva ezzel a Facebookot abból a lehetőségből, hogy elérje Google fiókunkban tárolt kontaktlistánkat.

Eddig a közösségi oldal elérhette GMail fiókunkat abból a célból, hogy további ismerőseinkkel tudjon összekötni, de a Google szerint ez a tevékenység egyoldalú, így szükségesnek látja a korlátozás bevezetését.

Ezentúl bárki, aki hozzá szeretne férni a fenti adatokhoz, kénytelen lesz viszonozni a lehetőséget, Tekintettel arra, hogy a Facebook nem tette lehetővé a fenti viszonosságot, a Google egyszerűen "kihúzta a dugót a falból".

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója

A Google természetesen a jövőben is lehetővé teszi, hogy kontaktlistánkat számítógépünkre lementsük, majd "manuálisan" megosszuk azzal, akivel csak akarjuk, de az átlagos felhasználónak ez egy bonyolultabb tevékenység. Tekintettel arra, hogy a felhasználók széles köre használta ezt a funkciót, várhatóan ez kényelmetlenül érinti a Facebook tulajdonosait még akkor is, ha a Yahoo és a Microsoft (Hotmail) vonatkozásában ez egyelőre változatlanul működik.

Mark Zuckerberg (a Facebook alapítója) várhatóan nem kap karácsonyi képeslapot Larrytől és Szergejtől (Larry Page és Szergej Brin a Google tulajdonosai).

Előzmények

Hirdetés