A Google felvásárolja a Fitbitet

A folyamat megkezdéséről megszületett a megállapodás, az eszközök Fitbit Made by Google néven jelenhetnek meg a jövőben.

A Google nevében Rick Osterloh, a vállalat rangidős alelnöke november elsején jelentette be, hogy a keresőóriás végleges megállapodást írt alá a Fitbit akvizíciójáró, az eszközök a jövőben Fitbit Made by Google márkanév alatt mutatkozhatnak be. A Google épít a Fitbit sokéves tapasztalatára és gyakorlatára a hordható okoseszközök és aktivitáskövetők piacán, amihez fejlett mesterséges intelligenciát és szoftveres támogatást kívánnak nyújtani.

A bejelentés kitér (lényegileg leginkább ebből áll az egész) az adatbiztonság kérdésére. Az aktivitáskövetők és okosórák kifejezetten részletes és érzékeny adatokat gyűjtenek a felhasználókról, amelyet a Google szándékai szerint átláthatóan és a felhasználó által kontrollálhatóan kíván gyűjteni és kezelni. A Fitbit adatbázisát semmilyen formában használják fel célzott hirdetésekhez, a későbbiekben pedig lehetőséget biztosítanak a jelenlegi Fitbit felhasználóknak a már meglévő adatállományuk törlésére, mielőtt az végleg a Google-höz kerülne.

A Fitbit felvásárlása valamelyest magyarázatot ad arra a kérdésre, hogy a Pixel mobilok, Nest eszközök és Pixelbook mellet a gyártó miért nem biztosított hardvert saját, okoseszközökre fejlesztett platformjához, másrészt okkal bízhatunk benne, hogy a Fitbit készülékei ezentúl Androidos eszközökkel is olyan gördülékenyen fognak együttműködni, mint az iOS-t futtató készülékekkel. A Fitbit, ezzel pedig a hordható okoseszközök piacára való belépés lehetősége 2,1 milliárd dollárt ért a Google-nek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés