A Here WeGo lehet a Huawei mobilok Google Térkép alternatívája

Felbukkant az ismert térképszolgáltatás az AppGalleryben. A PhoneArena szerint akár a HMS-es mobilok hivatalos szoftvere lehet.

Hosszú múltra tekint vissza a Here WeGo térképszolgáltatás, amely hasonló néven 2012-ben debütált, de előző iterációkban Nokia Maps, OviMaps és smart2go titulussal is fellelhető volt, mindenféle rendszeren. Ez volt egy ideig a hivatalos térképszoftver Windows Phone-ra, a sokak által kedvelt operációs rendszer azonban visszavonult, a térképszolgáltatás pedig Here Global BV néven az Audi, BMW és Daimler érdekeltségébe került. A Here WeGo persze sosem szűnt meg mobilszoftverként: előbb Androidra, majd iOS-re lehetett telepíteni, mostantól pedig a Play Áruház után a Huawei-féle AppGalleryben is elérhető, azaz könnyedén felrakható olyan HMS-es telefonokra, mint a P40 Pro.

[+]

A PhoneArena konkrétan úgy fogalmaz: a Here WeGo a Google Térkép új alternatívája Huawei telefonokra, ám egyelőre nem kaptunk arról megerősítést, hogy ez előre telepítést és API szintű integrálást jelenti-e majd a közeljövőben, azaz bármilyen térképfunkcióhoz ez lesz az alapszoftver. A lényeg viszont változatlan: a Here WeGo térképes navigációt, élő forgalmi adatokat, tömegközlekedési és kerékpáros infót, offline térképeket, valamint műholdas megjelenítés kínál elég jó hazai adatbázissal, és pillanatok kérdése a HMS-es mobilokra telepíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés