A HTC gyárthatja a Nexus 5X utódát

A Sailfish fantázianévvel már találkozhattunk, a Jolla operációs rendszere viseli magán a vitorláshalat, ideig-óráig azonban a HTC is használja ezt a nevet, állítólag ugyanis két Nexus mobil is érkezik idén a tajvani vállalattól, a kisebbik Sailfish, a nagyobbik pedig Marlin fantázianéven, de végleges bemutatón szinte biztosan más név fog szerepelni. Most épp a kisebb telefonról pletykálnak, állítólag 5 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzőt, négymagos, 2,0 GHz-s processzort, 4 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájtos belső tárolót kap.

A képen az LG-féle Nexus 5X doboza látható.
A képen az LG-féle Nexus 5X doboza látható. [+]

Nem marad ki a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, az USB Type-C és a 3,5 milliméteres csatlakozó, a hangszóró pedig a készülék alján kaphat majd helyet. Akkumulátor terén jó eséllyel nem lesz túl nagy előrelépés, a 2770 mAh-s teleppel szinte biztosan sokszor keresünk majd töltőt. Az előzetes információkat persze kezeljük helyükön, a bemutatóig semmit nem lehet biztosan tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Meddig frissülnek a Nexus készülékek?

    A Google közzétette, hogy melyik modell mennyi ideig kap még biztosan Android frissítést. Hogy utána mi lesz, azt még nem lehet tudni.

  • Az egyik új Nexus mobil Snapdragon 821-gyel érkezhet

    Friss információk szerint a HTC állítólagos két idei referenciamobilja közül az egyik biztosan a Qualcomm megoldását fogja használni.

  • Viszlát, Nexus 9!

    Előbb a Nexus Player tűnt el a Play Áruházból (már ahol kapni lehet eszközöket), most pedig a HTC Nexus táblagép gyártásának leállásáról érkeztek hírek.

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

Hirdetés