A Huawei havi 100 ezer Mate X eladásánál tart

Kínai forrásból érkezett a számadat, két hónap után 200 ezer hajlítható kijelzős Huawei ketyere fogyhatott.

Ha a GSM Arena kínai forrása hiteles, és az angol nyelvű oldal jól fordított, a Huawei jelenleg havi 100 ezer darab Mate X hajlítható képernyős készüléket passzol el havonta, ami szép szám az új és méregdrága formai kategórián belül. Az értékesítés Kínában november 15-én indult, így ha már az első hónapban elkelt 100 ezer darab, a Mate X hamarosan 200 ezer tulajdonosnál nyílhat ki és csukódhat össze naponta tucatnyi alkalommal, bár összesített eladásokról a forrás nem ír.


[+]

A befele csukható Galaxy Folddal szemben a Mate X 8"-es kijelzője kifele hajlik félbe, nem használ noccsot és nincs szüksége másodlagos megjelenítőre. A Kirin 980-nal elstartolt, 5G-s konfigurációban elérhető modell megjelenése mondjuk ugyanúgy csúszott pár hónapot, mint a riválisáé, mindenesetre, úgy tűnik, most már a Huawei is képes nagyobb mennyiségben gyártani.


[+]

Mindeközben folynak a Mate Xs előkészületei – a Kirin 990 5G rendszerchippel szerelt variációról már jó pár hete beszél a Huawei, ám várhatóan csak a P40 vagy az MWC idejére készül el, felhasználva Kirin 980-as társa tapasztalatait. A Mate X sem olcsó: a 8/512 GB-os, 5G modemmel szerelt variáció 17 ezer jüanba, azaz 740 ezer forintba kerül hazájában. A remény persze az, hogy a következő hónapokban és években a termékkategória átlagára szép lassan lecsurog a földi halandók pénztárcájának szintjére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés