A Huawei is célozgat a Force Touch-ra

Hirdetés

Egyre nagyobb harc megy az "első Force Touch kijelzővel szerelt okostelefon" címének megszerzéséért. Néhány hónappal ezelőtt, ha lehetett volna tippelni, hogy melyik lesz az első ilyen készülék, az Apple Watch miatt mindenki a következő generációs iPhone-okat mondta volna. A technológiát minden bizonnyal megkapják majd a cupertinóiak eszközei, igen ám, csak közben a Huawei beelőzheti őket, hiszen az IFA kiállításon leleplezik a Mate-sorozat legújabb tagját. És ami a lényeg, hogy ebben a kütyüben (és akkor még a ZTE Axon Miniről nem is beszéltünk) is nyomásérzékelő kaphat helyet, amit már maga a gyártó is hirdet egy előzetes képpel.

Amellett, hogy ez igencsak nagy dolognak számít, nem ez lesz a phablet egyetlen vonzereje. A lenti kép ugyanis jól mutatja, hogy immár a zárolt képernyőre rajzolt betűkkel is el lehet majd indítani a programokat (ilyet azért sokszor láttunk már), C-t mintázva például a kamera töltődik majd be. Hogy persze mennyire erősen kell majd megérinteni ehhez a kijelzőt, vagy milyen egyéb plusz funkciókat épít be a Huawei, az egy nagyon érdekes kérdés. A kép alatt lévő szöveg fordításban egyébiránt annyit tesz, hogy lehet-e más egy érintés, vagyis tényleg valami forradalmira lehet számítani.


[+]

A Mate S, legalábbis ha minden igaz, ilyen néven lát majd napvilágot a mobil, méghozzá Berlinben, az előzetes információk alapján 5,7 hüvelykes, Full HD kijelzőt kap majd, a kínaiak tehát továbbra sem lépnek a QHD felbontás felé. A burkolat alatt egy Kirin 935 vagy 950 chipset kaphat szerepet, a 3 GB RAM és a 32 GB-os tárhely, valamint a 20 megapixeles hátlapi kamera már-már biztosra vehető. Szeptember 2-án mindenre fény derül, mi pedig igyekszünk a helyszínről a lehető leghamarabb tudósítani a történtekről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés