Az AR-re fókuszálhat a következő iPad és iPhone

A 2020-as iPad Pro és iPhone képes lehet a felhasználó arcát és környezetét 3D-ben lemodellezni. Önálló AR/VR szemüveg is jöhet.

Csendes volt az idei év tablet és iPad fronton, igaz: az utóbbi a pénztáraknál töretlenül jól teljesít, és fontos szoftveres előrelépést hozott a méretes képernyőre és multitaskingra optimalizált iPadOS. A Pro széria azonban nem frissült, és a Bloomberg információi szerint 2020 első feléig nem is fog, ám annál nagyobb durranással térhet vissza jövőre. Az új iPad Pro legfontosabb változása az AR-re, vagyis a kiterjesztett valóságra szakosodó 3D kamera lehet a hagyományos lencse mellett. Ez a TrueDepth rendszernél is fejlettebb letapogatását ígéri a tulajdonosnak, az emberi arcoknak és a tablet környezetének, három dimenziós modellek gyors létrehozását lehetővé téve.


Az aktuális iPad Pro[+]

Ez a rendszer aztán a 2020-as iPhone-okban is kiköthet, úgyhogy jövőre az AR lehet az 5G mellett az Apple-nél a kulcsszó. A Bloomberg azt is hallotta, hogy 2021-22-ben az Apple önálló AR/VR fejkellékkel rukkolhat elő, 2023-ban pedig érkezhet a kifejezetten könnyű AR szemüveg. A szükséges technológiákon az almások egyébként már évek óta dolgoznak, ám szükséges még a dolgon finomítani. Az új AR szenzorokból mindenesetre a Face ID arcalapú feloldás is profitálni fog, a kiterjesztett valósághoz pedig egy sor játék és akár oktatási célú alkalmazás, megoldás is kapcsolódik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés