A marketingigazgató is elhagyta az Essentialt

Andy Rubin startupja, az Essential tavasszal mutatta be első készülékét, ami specifikációja alapján igazi csúcsmodell, moduláris kialakítással megspékelve. A Snadragon 835-tel és 19:10-es képaránnyal rendelkező 5,7 hüvelykes gépért egy hónapon belüli kiszállítás ígéretével akkor 700 dollárt kellett fizetni. A készülékek viszont még mindig nem érkeztek meg a vásárlókhoz, viszonylag nyugtalanítóhírek azonban igen.


[+]

Az Essentialtől senki nem nyilatkozott eddig a késés okairól, vagy várható mértékéről, a cég marketingrészlegének alelnöke viszont pénteken nyújtotta be a lemondását, aki most már a zenész will.i.am által alapított, conneced lifestyle, az i.am+ marketingigazgatója. Wallace decemberben csatlakozott az Essentialhöz, előtte a kiterjesztett valósággal foglalkozó Magic Leap marketingjét vitte, de a Samsung Next Big Thing kampányát is ő jegyzi.

Andy Rubin
Andy Rubin [+]

Andy Fouché, a cég kommunikációs igazgatója szintén távozott az Essentialtől, korábban mellesleg együtt dolgozott Wallace-szal a Magic Leapnél. Fouché mindazonáltal továbbra is részt vesz az Essential munkájában tanácsadóként. A kommunikációt jelenleg Kenzo Hing intézi, a késésre viszont továbbra sem reagálnak, holott több médium érdeklődik folyamatosan az Essential-PH1-ről.


[+]

Az egyetlen információ a PH1 érkezéséről az amerikai Sprint szóvivőjétől származik és hogy hogy nem, nem valami konkrét. A Sprin az egyetlen amerikai szolgáltató, aki felvette a kínálatába az Essential-PH1-et, noha még ők sem kaptak, viszont biztosak abban, hogy még idén elkezdődik a készülék értékesítése. Csak azt nem tudni, pontosan mikor. A nyilvános adatok alapján pénzügyi gondokkal nem kell számolnia a cégnek, 300 millió dolláros háttér éppenséggel kielégítőnek tűnik, úgyhogy valószínűleg más áll a megrekedt start és a személyi változások mögött.

Mindeközben a Financial Times úgy tudja, noha hivatalos közlemény ebben a témában sem érkezett az illetékesektől, hogy az Essential-PH1 az Egyesült Államokon kívül Japánban, az Egyesült Királyságban és Európában is piacra kerül. Elvileg a brit EE szolgáltatóvál már lezárultak a tárgyalások. A nemzetközi premier, vagy az információ megerősítésének időpontja, a késésre való valamiféle magyarázattal együtt szintén várat magára.

Azóta történt

Előzmények

  • Késik az Essential Phone

    A gyártó pedig nem nagyon reagál az erre vonatkozó kérdésekre, pedig nem pár nap csúszásról van szó.

Hirdetés