A Mate 10 és a Mate 10 Pro eltérései

A Huawei müncheni bejelentésén kissé nehezen lehetett követni, hogy a Mate 10 és a Pro verzió mikben térnek el, meglehetős véletlenszerűséggel hol egyik, hol másik termék funkciói kerültek fel a kivetítőre. Mivel számunkra a Mate 10 Pro tűnik egyelőre elérhetőnek (ez érkezik hazánkba hamarosan), így erről a modellről már megpróbáltunk mindent leírni, most viszont érdemes az eltérésekkel foglalkozni.


[+]

A Mate 10 nem hosszúkás, hanem hagyományos képarányú kijelzőt kapott. Ezzel együtt a Mate 9-hez képest így is jóval vékonyabbak a kávák, tehát az 5,9 hüvelykes megjelenítő elég alaposan kitölti (több mint 81%-ban) az előlapot. És maga a kijelző is más: ez IPS technológiát kapott, a felbontása pedig 1440 x 2560 pixel, ami bizony jobb, mint amit a Pro verzió (meg)nyújt.


[+]

Miután a képarány hagyományos, ezért az ujjlenyomat-olvasó elfért elöl is, ráadásul ezen a modellen bizony van felül 3,5 mm-es jack dugasz, ami szintén hiányzik a drágább verzióból. Igen, a Mate 10 Pro 100 euróval többe kerül, de persze bőven akadnak olyan dolgok is, amikben az olcsóbb mobil kevesebbet is ad. Ilyen a vízállóság, a Pro IP67-es szabványnak felel meg, a sima Mate 10 csak IP53-as besorolású, amely maximum a fröccsenő vízzel szembeni védelmet jelenti.


[+]

Szintén fontos eltérés, hogy a Mate 10 csupán 4 GB memóriával és 64 GB belső tárhellyel jön, szemben a nagytesó 6/128-as kiszereléséhez képest. Más kérdés, hogy a Mate 9-nek is elég volt ekkora RAM, tehát nem lesz ez olyan óriási érvágás a mindennapos használat során. Jelen információink szerint ez a modell microSD-vel bővíthető a másodlagos SIM terhére.


[+]

Számunkra azonban a legnagyobb eltérés abban keresendő, hogy jelen állás szerint a Mate 10 nem lesz itthon hivatalosan kapható, csak a Pro. Ez pedig azért nem szerencsés, mert látszik, hogy a két termék között bőven van annyi eltérés, ami miatt akár külön modellnek is tekinthetjük, a Mate 10 Pro bejelentése után pedig a fórumban sokan azért voltak elutasítóak az eszközzel szemben, mert nincs rajta 3,5 mm-es jack, jobb felbontású kijelzőt vártak volna és az ujjlenyomat-olvasót is inkább a kijelző alatt szeretnék látni. Reméljük, hogy a Huawei előbb-utóbb a sima Mate 10-et is behozza az országba, hiszen akkumulátorban, chipsetben, felhasználói felületben nincs eltérés, márpedig ezek kapcsán az eddigi tapasztalatok alapján a Mate 10 Pro igen erős.

Előzmények

Hirdetés