A Meizu bemutatta első okosóráját

A Meizu tegnap jelentette be nem véletlenül Mix névre keresztelt időmérőjét, ami kétségkívül egy óra, viszont nem olyan okos, hogy ezt az előtagot feltétlenül hozzáírjuk, noha mégis több, mint egy szimpla aktivitásmérő. A várakozásokkal ellentétben csak két gomb található az óratest jobb oldalán, a kerek számlap ellenben megmaradt.


[+]

A zafírüveggel védett analóg óralap érdekes módon nem kijelző, valóban az, aminek látszik, viszont fel van szerelve értesítő LED-del és rezegni is képes tájékoztatásképpen. A Meizu alkalmazásán keresztül kapcsolódik az okostelefonhoz alacsony energiaigényű Bluetooth (LE) szabványon, amit elvileg 240 napig képes folytatólagosan csinálni. Az ehhez szükséges tápellátást 270 mAh-s akkumulátor biztosítja.


[+]

Az fém óratest három stílusban lesz elérhető, a legolcsóbb változat sportos szövet szíjjal 1000 jüanba kerül, a bőrszíjas megoldás 1300 jüanba, míg a fémszíjas, fekete színű megoldás 1500 jüanért lesz birtokolható, ami már 60 ezer forint körül számolható a behozatali költségek nélkül. Annak ellenére, hogy 30 méteres mélységig vízálló, valamint felszerelték giroszenzorral,gyorsulásmérővel és magnetométerrel is, az árazás talán kissé merésznek mondható a korlátozott funkcionalitás fényében. Mindamellett nem mernénk állítani, hogy nincs létjogosultsága ennek a koncepciónak, a megvalósítás pedig ígéretesen néz ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés