A Moto X Play Nougatra frissült, a Nokia 8 hamarosan Oreóra fog

Androidos frissítésre várni olyan, mint tömegközlekedésre a pénteki csúcsban: vagy jön, vagy nem. Szerencsére a két évvel ezelőtti Moto X Play a mázlistább modellek közé tartozik, hiszen Brazíliában felbukkant rá a 7.1.1-es sorszámú Android Nougat frissítés, aktuális rendszerszintű biztonsági csomaggal és minden nougatos nyalánksággal. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel hamarosan a többi régió és Moto X Play variáns is kiveszi majd a részét az update-ből.

Persze ma az Android 8.0 Oreo a legaktuálisabb főverzió, és a nemrég bemutatkozott, a különféle piacokon szép lassan megjelenő Nokia 8 is erre feni a fogát, bár egyelőre 7.1.1-es OS-t futtat. Az, hogy a frissítés érkezik, nyílt titok volt, a Nokia Mob szerint egy tajvani sajtóeseményen ugyanakkor az októberi időpontot is megemlítették, amit nem érdemes készpénznek venni, mindenesetre mivel a HMD Global telefonjai a vegytiszta Androidot csak minimálisan módosítják, várhatóan az update-tel sem kell annyit bajlódni. Azt egyébként már az egyik HMD-s vezér, Juho Sarvikas is megerősítette, hogy készülőben van a 8.0-s csomag.

Előzmények

  • IFA 2017: Kezünkben a Nokia 8

    A berlini Nokia házban volt szerencsénk kipróbálni és levideózni a finn tulajdonban lévő gyártó új csúcsmodelljét, amit igazán büszkén mutattak be néhány hete.

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • Motorola Moto X Play - újra játékban

    A patinás, de hányattatott sorsú Motorola új esélyt kap a Lenovótól, addig is a Moto X frissítésével megszületett két modell közül a kisebbiket tesztelhettük.

Hirdetés