A Nokia 3650-et modernizálhatja legközelebb a HMD

Retro-szériájába újabb ikonikus modellel készül az új Nokia mobilok gyártója a legfrissebb hírek szerint.

Amikor a HMD Global (a mostani Nokia mobilok mögött álló cég) bejelentette az eredeti, legendássá vált 3310-es felújított változatát, talán még senki nem gondolta, miféle széria bontakozik ki a retro-vonalból. Volt azóta 8110 4G, találkoztunk új 5310-essel, és a 6300 is kapott egy frissített változatot. Persze, ezek a kütyük sok szempontból gyenge eresztések, a kialakítási minőségük aligha ér fel az eredeti változatokéhoz, és mint mobilok sem túl izgalmasak, sokszor kesze-kusza az eleve szűkös funkcionalitás, a kamera és a többi periféria pedig szintén erősen alsópolcos.


[+]

Az mindenesetre mindig izgalmas, hogy milyen alapanyaghoz nyúlnak hozzá, hiszen az ikonikus Nokia modellek sora nagyon hosszú, a 3650 pedig szerintem ott van a valaha volt legfurcsább mobilformák között. A 2003-as mobil nem csak a lekerekített alsó része miatt különleges, hanem a tárcsás kialakítású billentyűzete miatt is, ami miatt rengeteg kritikát kapott, egyébként funkcionális oldalt nézve nyilván jogosan.


[+]

Gyorsan el is söpörték a kínálatból, közvetlen utódja, a 3660 még 2003-ban, a kijelzőn kívül szinte teljesen ugyanaz az eszköz volt, csak már hagyományos gombkiosztással. Nyilván SMS-t írni jobb lett rajta utána, de mai szemmel nézve sokkal átlagosabb, semmitmondóbb eszköz lett. Kíváncsian várom, hogy a GSM Arena által hivatkozott orosz forrás értesülései helyesek-e, és ha igen, bevállalja-e a HMD a furcsa gombkiosztást, mindenesetre az valószínű, hogy az eredeti modell specifikációit nem lesz nehéz megugrani, 4096 színű TFT kijelzős, Symbian 6.1 (Series 60) rendszerrel szerelt eszközről beszéltünk, ami 4 MB, MMC-vel bővíthető belső tárhelyet, 1.1-es Bluetooth-t és 850 mAh-s akkumulátorrt kapott.

Hirdetés