A Nokia 8.2 lehet a HMD első kávamentes mobilja

Vagy legalábbis az első olyan, amelyen noccs vagy kameraluk helyett felülről kiemelkedő, motorikus szelfiegység lesz.

A Nokia 9 PureView volt a HMD Global idei nagy dobása, ami a lehető legrosszabbul sült el, mivel a jelentős késés és a generációs hardverhátrány mellett épp a kamerák összteljesítménye (legfőképp a sebessége) nem váltotta be a hozzáfűzött, nem kis reményt. 2019 második fele ugyanakkor még hátra van, és a Nokia 8.2 pletykái kapásból érdekesek. Ez lehet az első mobil ugyanis a HMD-től, amely épp csak annyi keretet hagy meg a kijelző körül, amennyi konstrukciós okokból feltétlenül szükséges, káva, noccs vagy kameraluk máskülönben nem fog bezavarni.

Ügyesen rejtegette, de azért a Nokia 8.1 noccsos mobil volt
Ügyesen rejtegette, de azért a Nokia 8.1 noccsos mobil volt [+]

A MySmartPrice által 32 megapixeles tippelt szelfiegység ugyanis motorikusan emelkedhet ami, ennek a műfajnak pedig már tucatnyi tagja van, az alsóbb árkategóriákat is beleértve. Mivel a publikáció Android 10-zel várja a Nokia 8.2-t, az pedig várhatóan augusztus végére készül el, a reális premierdátum az ősz eleje lehet. A Nokia 8.2 mellett a HMD egyébként állítólag két 5G-s készüléken is dolgozik, hogy valami nagy dobással feledtesse az aktuális csúcskészülék negatív fogadtatását.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 9 PureView - ehhez nem kell ennyi kamera

    Jelentős csúszás után végre itt a HMD csúcskészüléke, pár remek tulajdonsággal. Ám régi a hardver és az 5 + 1 kamerás hátlapi különlegesség komoly csiszolásra vár.

  • Nokia 8.1 - Annyira plusz, hogy már nyolc

    A Nokai 8.1 ugyanaz a készülék, mint a Nokia X7, amit meg ugye a Nokia 7 Plus folytatásának szántak, így a Nokia 8.1-nek inkább van köze a felső középkategóriás modellekhez, mint a csúcsszériához.

Hirdetés