A Nokia bemutatta a Mobile Search alkalmazást

A Nokia tegnap elérhetővé tette Mobile Search nevű alkalmazását. A Symbian rendszerű telefonokon működő szoftver egy sok szolgáltatással rendelkező webes kereső.

Telepítést követően három keresési opció közül választhat a júzer. A web a legkézenfekvőbb: itt az interneten nézhetünk körbe, a háttérben a Yahoo motorja dolgozik. A második lehetőség a tartalom keresése, azaz a készülékünk típusánka megfelelő kép, hang, videó, vagy alkalmazás megtalálása, majd letöltése. A harmadik opció talán a legérdekesebb, itt ugyanis úgynevezett "local", azaz helyi keresést indíthatunk, amely az általunk meghatározott városban kereshet éttermet, szórakozóhelyet, vagy közlekedési lehetőségeket. Sikeres találat után térképen is megjeleníti a szoftver a célállomás helyét. Innen már csak egy lépés lenne a GPS navigáció.


Forrás: Nokia

 

A Mobile Search a következő céges segítségével jött létre: Eniro, Fonecta, Medio Systems, Yahoo!, Yell.com, AtlasCT és NAVTEQ. Két utóbbi a térképekért felel, előbbiek pedig a kereséshez szükséges adatbáist biztosítják. A Nokia bejelentette, hogy a 6630, a 6680 és a 6681-es készülékhez gyárilag adják a szoftvert, eddigi ügyfeleik pedig díjmentenesen letölthetik azt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés