A Nokia is feloldja a dual SIM korlátozásokat az 5G hálózati elérés érdekében

Legalábbis szándékozik. Az új iPhone kapcsán kapott nagyobb nyilvánosságot a téma, de nem egyedi eset. Egyelőre más gyártóknál is ez a protokoll.

Az új iPhone-ok kapcsán kapott nagyobb nyilvánosságot, hogy a felhasználók nem tudnak kapcsolódni az 5G hálózatokhoz, ha a ki szeretnék használni a készülék dual SIM dual standby képességeit. Viszont a probléma nem kizárólag az Apple készülékeit érinti. Például a OnePlus, a Sony és a Nokia sem tette lehetővé eddig két szolgáltatói kártya használata esetén az 5G hálózati kapcsolatot. Ez nem hiba, hanem szoftveres korlátozás.


[+]

Viszont tény, hogy minden érintett gyártónak illett volna nagyobb hangsúlyt fektetni erre a készülékek bemutatásakor. Persze a szolgáltatóknál vagy a gyártói oldalakon hamar előkerül az információ, de feltehetően már csak akkor, amikor a felhasználó szembesült a problémával. Az Amazon fórumán a Nokia hivatalosan is ígéretet tett arra, hogy egy későbbi szoftevrfrissítéssel feloldja a korlátozást a Nokia 8.3 5G esetében, de konkrét időpontot még egyetlen gyártó sem közölt. A OnePlus fórumaiból úgy tűnik, nem egy gyorsan megoldható kérdésről van szó, tekintve, hogy a felhasználók már május (OnePlus 8 és 8 Pro piacra kerülése) óta várnak, a Nokia pedig március óta nem oldotta meg a dolgot, bár nemzetközi forgalomban csak szeptember óta elérhető a 8.3 5G.

Előzmények

Hirdetés