A Note10-zel vége a Gear VR-nak

Az új Galaxy modellek már nem támogatják a Samsung és az Oculus közös virtuális valóság kiegészítőjét, ahogy a Google Daydream platformot sem. Leáldozott a mobilos VR csillaga?

A Samsung megerősítette a The Verge-nek: a Galaxy Note10 família nem támogatja sem a Gear VR, sem pedig a Google Daydream platformot, ez pedig előrevetíti a mobilos VR hanyatlását. Az okostelefont befogadó szemüvegek közül a Samsung és az Oculus által fejlesztett Gear VR volt messze a legnépszerűbb, nem kis mértékben azért, mert jó pár Galaxyhoz adtak egyet ajándékba előrendelési és egyéb akciók keretében. Új Gear VR kiegészítő viszont nem jött ki 2017 óta, és az S10 család az utolsó, amely a meglévő modellekkel együttműködik.

A Gear VR, kontrollerrel és egy korábbi Galaxy modellel
A Gear VR, kontrollerrel és egy korábbi Galaxy modellel [+]

A másik vonal sem néz túl fényes jövő elé: a Google Daydream platformját ugyan a korábbi összes Pixel telefon támogatta, a Pixel 3a viszont már nem, szintén aláhúzva a telefont befogató VR ketyerék hanyatlását. Ez nem jelenti persze a virtuális valóság végét, a magasabb pixelsűrűséghez egyszerűen csak jobb önálló, kijelzőt és dedikált hardvert biztosítani. Az Oculusnak például ott a Go termékvonala, talán ezért sem újult meg a Samsunggal való megegyezés, ennek pedig a Note10 család az ékes bizonyítéka. A korábbi, támogatott modellek természetesen továbbra is együttműködnek a Gear VR-ral.

Előzmények

  • Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató

    Távirányítót kapott a Gear VR, amely a szemüveggel és attól függetlenül is megvásárolható. Megnéztük, mennyire praktikus és milyen tartalmak érhetők el jelenleg hozzá.

Hirdetés