A OnePlus 9 jó kompromisszumnak tűnik

A Pro verzióhoz képest persze vannak visszalépések, de árban is vonzóbb a valamivel kevesebbet tudó OnePlus csúcsmodell.

A OnePlus két új csúcsmodellt mutatott ma be, a 9 Pro kapcsán viszont már komplett teszttel is tudunk szolgálni, errefelé tessenek kattintani. A legdrágább termékhez képest itt-ott kevesebbet tud, de kedvezőbb árfekvésű a sima OnePlus 9, amelyről a teszt még készül, de ez annyiból talán nem is baj, hogy míg a 9 Pro már április legelején a boltokba kerül, addig a OnePlus 9 érkezéséig a hónap végéig még várni kell. Az árát viszont már most is tudjuk: itthon 299 ezer forintba fog kerülni a 128 GB-os belső tárolóval rendelkező variáns, ami 80 ezer forintos eltérést jelent és nyilván mindenkit az érdekel, hogy a funkcionalitás kapcsán hol spórolt a gyártó.


[+]

Nem meglepő módon kamerában, kijelzőben és anyaghasználatban van visszalépés, a kijelző "csak" Full HD felbontású és csak korlátozottan adaptív az egyébként 120 Hz-es panel képfrissítési rátája, viszont a megjelenítő sík, nem kanyarodik rá a telefon oldaléleire. A kijelző 60 Hz-re vált le, ha például videót nézünk, de más értéket nem tud felvenni, tehát nem annyira rugalmas ilyen szempontból, mint a Pro. A kamerák közül nélkülöznünk kell a zoomlencsét, az OIS-t, illetve bár felbontásban és szenzorméretben is ugyanazokat az adatokat kínálja a főkamera, ebben csak Sony IMX689-es szenzor dolgozik (a 9 Próban az IMX789 található). Az előlapi kamera és az ultraszéles modul kapcsán nincs eltérés, ám a 4K@120fps videózási lehetőség is ugrott. Nincs hivatalos IP-védelem, a hátlap anyaga plasztik, a vezeték nélküli töltés pedig "csak" 15 wattos. És persze a telefon valamivel kisebb a maga 6,55 inches kijelzőjével.


[+]

Minden más viszont megvan, tehát adott a Snapdragon 888-as chipset, a 8 GB RAM, a 65 wattos töltést felvenni képes, 4500 mAh-s akkumulátor, a végletekig optimalizált UI, a kitűnő ultraszéles kamera, a fejlett audió funkciók és a csaknem teljeskörű adatkommunikációs repertoár 5G-vel és WiFi 6 szabvánnyal. Sebességproblémáink biztosan nem lesznek, hiszen a kijelző felbontása alacsonyabb, a hardver viszont nem változott, az első próbáink alapján villámgyors a telefon, ráadásul pont annyival kisebb, hogy kényelmesebben üljön a tenyérbe, noha a plasztik hátlap csúszósabb, mint a komolyabb verzió hátsó borítása.


[+]

Jack csatlakozó erre a gépre sem jutott, sztereó hangszórók viszont igen, nem hiányzik a márka védjegyének számító némítókapcsoló sem, ahogyan a Hasselblad feliratot is meg fogjuk találni a kameraszigetre írva. A OnePlus a 9 Pro számára tartogatta a különlegesebb megoldásokat, a sima OnePlus 9 "csak" egy nagyon gyors, nagyon erős, nagyon korrekt csúcsmobil villámsebes töltéssel és komplett adatkommunikációs repertoárral azoknak, akik egy megbízható és minőségi, friss csúcsgépet szeretnének, de nem akarnak 300 ezer forintnál többet szánni erre a célra.

Hirdetés