A Qtek két új, nagytudású okostelefont mutatott be

Az elmúlt hónapokban – a Windows Mobile 5.0 megjelenése után – sorra adják ki a legújabb okostelefonokat a gyártók, de sajnos az operációs rendszeren kívül szinte semmi változás nincs a megszokott mobiltelefonokhoz képest. A fejlődés ezen mértékével hamarosan el is tűnhet az űr a smartphonek és a „hagyományos” telefonok közül. Ezt a feltevést hivatott igazolni a Qtek legújabb kettő készüléke, melyek között csak tervezés beli különbségek akadnak.


A kijelzője átlagosnak mondható mindössze csak 65 536 színárnyalatos, és QVGA felbontású. A belső memóriája 32 MB, amit megtoldhatunk a miniSD kártyánkkal, így már bőven elegendő helyünk lesz az operációs rendszer által nyújtott szolgáltatások kihasználására, mint például az MP3 és AVI lejátszás. Az 1.3 megapixeles kamerával pedig akár az őrület határáig is sodorhatjuk az ismerőseinket, mivel nemcsak fotózhatjuk őket, hanem videókat is készíthetünk az átélt pillanatokról.

Az adatátvitellel is minden rendben van, úgymond az is átlagosnak mondható. Nem hiányzik sem az IrDa, sem a Bluetooth, sem az USB kapcsolat. A Wi-Fi, GPRS és az EDGE támogatás pedig úgymond csak hab a tortán.

A 850/900/1800/1900 MHz-en működő összezsúfolt szórakoztatócentrumok egy viszonylag izmos akkumulátorral lettek felfegyverezve ( 1050 mAh ), mely a gyártó szerint 5 óra beszélgetést, és több mint 10 nap készenlétet biztosít (250 óra).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Qtek

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés