A régebbi iPhone-okhoz sem jár a töltő mostantól

Ahogy a jelenlegi készletek kifutnak, már az iPhone XR, iPhone 11 és iPhone SE (2020) modellekhez is csak Type-C Lightning kábel jár majd.

Karbonsemlegességet ígér az Apple 2030-ra, a tegnapi iPhone 12-bemutatón emellett nagyon hosszan ecsetelték az egyéb zöld céljaikat is, még ha itt-ott kicsit ki is lógott a lóláb. A változás mindazonáltal a végfelhasználók számára is érezhető lesz, elsőként például ott, hogy gyakorlatilag minden tartozékot elhagynak a dobozból: régebben járt jack adapter, vezetékes fülhallgató, töltőfej, és USB-A-s Lightning kábel, ezek szép fokozatosan kezdtek eltűnni, az újakhoz pedig csak a Lightning kábel lesz, az is Type-C-s véggel, a MacBook-vonalhoz idomulva.

Halkan tesszük hozzá, hogy az új vonal mellett megmaradt olcsóbb eszközök (iPhone SE, iPhone 11 és iPhone Xr) sima 5W-os töltőfejeit talán kevesen fogják visszasírni, és ezekből nyilván öt éve porosódó darabok is vannak a legtöbb, új iPhone-t vásárló háztartásban, ám a brutálisan lemaradt technológiájú adaptereket időben cserélni kellett volna komolyabbra, a tavalyi Pro modellek esetén sikerült is 18W-ig eljutni. Úgyhogy mostantól külön vehetünk töltőt: drágább lesz a végeredmény, hiszen a mobilok itthoni ára nem csökkent, de valamilyen vigaszt nyújthat, hogy a töltési idő is lerövidülhet egy komolyabb adapterrel.


[+]

Jelenleg egyébként a 20W-os, USB-C-s adapter tűnik a legjobb választásnak, ez 7990 forintba kerül az Apple hivatalos áruházában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

Hirdetés