A Roidmi EVA új verziója a felhasználói visszajelzések alapján fejlődött

És a módosítások valóban hasznosak, eddig is remek gép volt a Roidmi csúcsmodellje, de tudták tovább tökéletesíteni.

A Roidmi EVA egy meglehetősen jó, nagyon sokat tudó és kifejezetten intelligens robotporszívó, mi is teszteltük. Sőt, a termék azóta is szinte napi használatban van, vagyis volt időnk kiismerni a sajátosságait. A jelek szerint mások is így tettek, a Roidmi ugyanis számos felhasználói visszajelzést kapott, amelyeket beépítettek a 2023-as, most bemutatott termékbe, ezek a módosítások pedig csakugyan hasznosak és megoldanak néhány kellemetlenséget.


[+]

Talán a legfontosabb újdonság, hogy a felmosópamacsokat a robot már nem csak forgatja és a padlóhoz nyomja vizes takarításnál, hanem fel is tudja ezeket emelni. Ezzel két problémát is megold, az egyik a szőnyegek elkerülése, a kárpitoktól az előző modell kényszeresen rettegett és felmosó módban kvázi körbetáncolta ezeket, vagyis ha szerettük volna a szőnyeget is kiporszívózni, akkor le kellett szedni a pamacsokat. Mostantól nincs ilyen teendőnk, ha kárpitot érzékel a berendezés, akkor megemeli a felmosópárnákat és porszívó üzemmódban végigmegy a szőnyegen is, ha végzett, akkor pedig folytatja a felmosást. A másik júzerpanasz az összekoszolódó pamacsokkal volt kapcsolatos. Ezt ugyanis maga a porszívó is érzékeli, ilyenkor megszakítja a takarítást és elmegy a dokkolóhoz lemosni a pamacsokat, ám az odáig vezető úton esetenként jól összekeni a koszos tappancsokkal a már feltakarított felületet. Az új EVA viszont ilyenkor is felhúzza a korongokat, ráadásul a Roidmi szerint hatékonyabban is mossa ki ezeket, valamint maguk a párnák is fejlesztett anyagból készülnek mostantól.

Szintén újdonság, hogy a dokkoló belső felépítésében is van változás. A tiszta és a koszos vizet tartalmazó tartályok antibakteriális anyagból készülnek az új modellnél, a portartály pedig a tisztításhoz ezentúl kivehető - sok ügyfél sérelmezte, hogy könyékig kellett valami ronggyal túrnia eddig a dokkolóban, hogy ki tudja pucolni ezt is, miközben előfordult, hogy a sarkokban benne maradt a szennyeződés. A kivehető portartályt már folyó víz alatt is el lehet mosni.

Mindezek mellett csökkentették a gép zajszintjét, fejlesztették az ütközésvédelmi mechanizmusokat, jobban kezeli a hajszálakat a földön a gép (és persze az állatszőrt is), hogy ne tekeredjen rá a seprűre, plusz kicsit matattak a dokkolón levő kijelzővel is. Fejlődött a gép tetején levő LiDAR, illetve az akadályelkerülés, a szoftver elvileg ügyesebben zónáz (a jelenlegi EVA nem mindig tudja a zónahatárokat a küszöbökre rajzolni), tehát néhány apróbb módosítás is történt. A Rodmi EVA 2023-as verziója hamarosan Magyarországon is kapható lesz.

Előzmények

Hirdetés