A Samsung (is) gyárthatja a Snapdragon 8 Gen 4-et

A 3 nm-et várt lapka mellett „álomszerű” Exynos is készülhet a koreaiak gyártósorain.

Tökéletes startot vett a Galaxy S23 család úgy hardveres teljesítményben és hőelvezetésben, mint elsőre egyberakott, dadogásmentes szoftverfelületben, és nem kis része volt ebben a világszerte közös, Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy chip használatának, amit a TSMC gyárt 4 nm-en. Volt tér a javulásra, mert erősen problémás volt az Exynos 2200 startja az európai Galaxy S22-kben, de a Samsungnál gyártott Snapdragon 8 Gen 1-nek is voltak hőkezelési problémái, amit részben az orvosolt, hogy a 8+ Gen 1 átkerült a TSMC gyártósoraira.

Balról jobbra: S23, S23+, S23 Ultra.
Már a Galaxy S23 folytatása visszatérhet a Snapdragon / Exynos chiphasználatra [+]

Ilyen múlttal kihívás pártatlannak maradni és az ismeretlen jövőt feltétel nélküli optimizmussal várni, de megpróbáljuk: jöjjön két pletyka, kommentár nélkül. Egyre valószínűbb, hogy visszatér az Exynos a Galaxy S24-gyel, és bizonyos piacokon a 2400-as sorszámú Samsung lapka lesz a telefonokban, a rákövetkező évben pedig az aktuális Snapdragon Galaxy változatát is a koreaiak gyárthatják.

Készen áll a Samsung a 3 nm-es tömeggyártásra
Készen áll a Samsung a 3 nm-es tömeggyártásra (forrás: SamMobile) [+]

Egyébként tényleg nyitott a kérdés, hogy 3 nm-en a TSMC N3E vagy a Samsung 3GAP node-ja lesz-e a hatékonyabb, így az iménti pletyka, ha egyáltalán igaz, nem jelent szükségszerűen hátrányt a TSMC node-ján készülő Snapdragon 8 Gen 4 változat ellen. Sőt: épp ezzel a node-dal szerezheti vissza a Samsung az előnyt. Persze a Galaxy S25 is megkaphatja a maga Exynos chipjét, amit a hírek szerint a félvezető óriás „álomcsapata” tervez abban a reményben, hogy végre a Samsung nyeri a Qualcomm elleni csatát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés