A Samsung megveszi a BlackBerry-t, vagy mégsem?

Egyre több pletyka kap szárnyra az utóbbi időben arról, hogy a Samsung 7,5 milliárd dollárért megvásárolja a BlackBerry-t. A legújabb hír a Reuterstől származik, melyben névtelen forrásokra hivatkozva közlik, hogy a két vállalat vezetői találkoztak egymással, plusz együttműködnek a tanácsadókkal egy lehetséges felvásárolással kapcsolatban. A dél-koreaiak hajlandóak lennének részvényenként 13,35 - 15,49 dollár közötti összeget fizetni, ami elég méltányos ajánlat annak fényében, hogy a BBRY a tőzsdén általában 9-10 dollár körül mozog, bár a hír következtében most 12 dollár fölé kúszott fel az árfolyam.

Megvásárolja a BlackBerry-t a Samsung

Az ügy elég nagy figyelmet kap mostanság, nem véletlen, hogy a BlackBerry azonnal közleményben tagadta a híreszteléseket: "A BlackBerry Limited elzárkózik minden olyan hírtől, melyek a Samsung és a BlackBerry közötti felvásárlásról szólnak. A BlackBerry semmilyen tárgyalást nem folytat a Samsunggal. A BlackBerry-nek nem célja kommentálni a sajtóban megjelent híreket, és a továbbiakban sem teszi ezt meg." Hogy ez csak egy védekezés, vagy figyelemelterelés, esetleg az egésznek tényleg semmilyen valóságalapja nincs, az egyelőre kérdéses, ám azért ilyen szintű szóbeszédek ritkán látnak csak úgy napvilágot.

Azóta történt

  • Itt az új BlackBerry SecuTABLET

    A kanadai gyártó egy Samsung logóval fémjelzett szuperbiztonságos táblagéppel jelentkezik a piacon, mely a kormányzati szervek számára lesz elérhető.

Előzmények

Hirdetés