A Samsung nyeresége megcsappant, de mobiljai erősítettek

Vállalati szinten sokkal kevésbé volt rózsás a harmadik negyedév, mint tavaly ugyanilyenkor, a Galaxy Note10 család azonban lendületet adott a mobileladásoknak, ami az 5G-vel a következő időszakban meg is maradhat.

Ha a puszta számadatok nézzük, a Samsung 2019 Q3-as nyeresége 56%-kal visszaesett 2018 harmadik negyedévével összevetve, ha viszont a részlegekre bontott táblázatot böngésszük, akkor kiderül, hogy ezért nem a Galaxy mobilok feleltek, sőt!


[+]

A negyedévben vállalati szinten 62 billió koreai won összesített árbevétel csordult be (15,72 billió forint), ami után 7,78 billió won működési nyereség maradt a főzőhelyiségben (1,97 billió forint). A mutatók tavalyhoz képest (65,46/17,57 billió won) jelentősen visszaestek - leginkább a félvezető üzletág szenvedte meg a piaci változásokat, itt 13,65 billió wonról 3,05-re zuhant a nyereségmutató. A mobilok viszont szárnyaltak: a 29,25 billió won árbevétel és a 2,92 billió won működési nyereség is jelentős javulás egy év alatt.

A Note10 család lendületet adott a mobileladásoknak
A Note10 család lendületet adott a mobileladásoknak [+]

Ennek részben a Galaxy Note10 sikeres startja az oka, de rengeteg S és A-szériás ajánlat is piacon van. Arról se szabad persze megfeledkezni, hogy míg Kínában döbbenetesen hasít a Huawei, addig a nyugati piacokon az amerikai feketelistázás és a Google-licenc elvesztése lehetőséget adhatott a riválisoknak az erősítésre. Az 5G biznisz is beindult, ami 2020-ban éreztetheti igazán a hatását, ebből pedig a Samsung IT és mobilrészlege is határozottan profitálhat.

Előzmények

Hirdetés