Hirdetés

Komoly az érdeklődés a Samsung duplakamerás rendszerei iránt

Bár elsősorban okostelefonjairól, elektronikai termékeiről és számítógépes alkatrészgyártásáról ismert, a Samsung maga is tervez és gyárt kameramodulokat. Ilyen az ISOCELL névre keresztelt szenzor, amely a Galaxy S5-tel mutatkozott be, és bár az S7-nek részben a Sony szállítja a szenzorokat, a Dual Pixel technológiát a koreaiak vezették be az okostelefonok között. Mivel egyre nagyobb az igény a minőségi képek és videofelvételek készítésére az okostelefonról, bőven akad innováció a piacon – míg a fenti technológia minden pixelt két diódára bont a villámgyors, chipen történő fókuszálásért, a Huawei például mindjárt az egész hátlapi kamerarendszerre duplázott rá, és a két érzékelő együtt sokkal több fényt képes befogni, mint akár egyetlen, nagyobb fényerejű optikával megtámogatott.


Az S7 és az S7 edge hátlapján egy kameralencse van, a Note 7 viszont állítólag kettőt is bevethet [+]

Két lencse van a G5 hátlapján is (az egyik normál, a másik nagylátószögű), állítólag az iPhone 7 Plus is követi a sort és még a Galaxy Note 7 pletykái között is megemlítésre került a kameraduplázás. A koreai lapok olyannyira biztosra veszik, hogy a Samsung is beszáll ebbe a mókába, hogy tudni vélik: több kínai gyártónak is az óriásvállalat szállíthatja a dupla kamerarendszereket. A Samsung Electro Mechanics a Korea Herald szerint már júliustól megkezdi a Xiaomi és a LeEco rendeléseinek a teljesítését, amelynek az egyik első kézzelfogható eredménye a Mi 5S lehet, valamikor az év második felében. Az Oppo is csatlakozhat a megrendelők sorához – ők egyébként (ahogy sok másik helyi gyártó) eddig is előszeretettel hagyatkoztak a Samsung kameramodulokra, csak éppen a szimpla variánsokból.

Előzmények

  • Top 5-be került az Oppo és a Vivo

    A Lenovo és a Xiaomi helyét vették át az leszállítások listáján, legalábbis az IDC felmérései szerint. A Samsung áll továbbra is az élen.

  • Xiaomi Mi 5 - ötcsillagos ajánlat

    Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés