A Tensor G3 sem nyer teljesítményversenyt

A Pixel telefonok inkább a szoftverre és a kamerákra fókuszálnak.

Bemutatták a Pixel 8 családot és vele a Google Tensor G3 chipet, amely egy Cortex-X3, négy Cortex-A715 és négy Cortex-A510 processzormagot vet be a Mali-G715 GPU-val, alighanem 7 compute egységgel. A lapka a Samsung 4 nm-es node-ján készül, amely az alábbi táblázatokat összeállító Golden Reviewer szerint másfél-kétgenerációs hátrányban van a TSMC-hez képest.


(forrás: Golden Reviewer) [+]

A Pixel 8 Pro így a 3DMark Wildlife Extreme tesztet elég középszerű eredményekkel, bár egész jó hatékonysággal teljesítette – az Adreno 740 a Snapdragon 8 Gen 2-ben 50%-kal erősebbnek bizonyult. GFX Bench Aztec Vulkan tesztben még nagyobb az aktuális Qualcomm grafikus gyorsítójának teljesítményelőnye.


(forrás: Golden Reviewer) [+]

A Snapdragon 8 Gen 2 amúgy az Apple A16 Prót is lepipálja úgy fpsben, mint hatékonyságban, szóval az idei androidos lapka különösen jól sikerült, amit persze tudtunk eddig is.


(forrás: Golden Reviewer) [+]

Kirajzolódik a Golden Review összehasonlításában, hogy a Google nem teljesítménycsatát akart nyerni, inkább saját AI megoldásait kamatoztatja hardveres, szoftveres és kamerás szinten, így bármennyire is minimális a grafikai előrelépés a Tensor G2-höz képest, jócskán lemaradva a konkurenciától, előrelépett az új referenciatelefonok hatékonysága, és ez is valami.

Hirdetés