Hirdetés

A Video AI lehet a One UI 6.1.1 ütőkártyája

Vagy hogy fogja a mesterséges intelligencia manipulálni a mozgóképeket?

A mai szemszögből megmosolyogtató a pár éve felfutott AI marketing: nem sok valós tartalom volt a mindenféle funkcióra és megoldásra ráaggatott „mesterséges intelligencia” jelző mögött. A generatív AI elterjedésével mostanság viszont tényleg döbbenetes megoldásokkal (és emberi egzisztenciális válsággal) találkozni, és nagyon gyorsan kezd kellemetlenné válni, ha efféle megoldásokat nem kínál egy mobilgyártó.

Telefontolmács munka közbenTelefontolmács munka közbenTelefontolmács munka közben Telefontolmács munka közben (forrás: Mobilaréna) [+]

Itt jártuk körbe részletesen, hogyan munkálkodik a Galaxy AI nyelvi alapokon szövegesen, tolmácsolás közben, hanghívás során, a hangrögzítőben, a jegyzetelőben, a böngészőben, a billentyűzeten és képi alapokon a galériában vagy címszavak alapján véletlenszerű hátteret generálva. Messze még a tudáslista vége, és Ice Universe szerint a következő funkciócsomag a Video AI lesz, amely az új hajlíthatókkal, a One UI 6.1.1 keretében érkezik pár hónapon belül.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Csak az nem világos, hogy a Video AI mit takarhat: olyan egyszerű praktikákat, mint a minőségjavítás vagy a háttérradír, avagy képes lesz a látótereket vagy akár komplett jeleneteket kiegészíteni. Csak annyi tűnik valószínűnek, hogy a renderelés végén odakerül az AI vízjel a klipek sarkába. Egyébként valamennyi AI funkciója van már a One UI 6.1-nek is: köztes képkockák létrehozásával lassíthatunk be videókat gördülékenyen, lásd a Galaxy S24 Ultrával készült slo-mo videót.

Azóta történt

Hirdetés